Gemeente Dalfsen omarmt lokale betrokkenheid: subsidie toegekend aan vijf initiatieven

DALFSEN – Door het stimuleren van initiatieven uit de samenleving zet de gemeente Dalfsen in op betrokkenheid, samenwerking, enthousiasme en vernieuwing.

Het college besloot dat vijf initiatieven in aanmerking komen voor een subsidie. Het NK paratafeltennis Nieuwleusen, de 4 mei herdenking Lemelerveld, de partytent Harkenhoek Nieuwleusen, de Pantry Hoonhorst en de Scholing vrijwilligers palliatieve- en informele zorg Lemelerveld kunnen rekenen op een bijdrage van de gemeente.
Sinds 2020 ondersteunt de gemeente met de regeling ‘Initiatieven uit de samenleving’ projecten en activiteiten op het gebied van leefbaarheid, culturele ontwikkeling en ruimtelijke kwaliteit. “Wij zijn blij om deze vijf unieke initiatieven te mogen ondersteunen. Alle initiatieven helpen op eigen wijze mee aan de betrokkenheid en levendigheid in onze gemeente.” aldus wethouder Jan Uitslag. “Het is geweldig om te zien hoe inwoners zich inzetten. Met elkaar vormen wij Dalfsen en zorgen we ervoor dat het goed samen wonen, leven en werken is in onze gemeente.”

De vijf initiatieven die subsidie hebben ontvangen zijn:

Het NK paratafeltennis

Het organisatieteam van het ranglijsttoernooi dat in oktober vorig jaar plaatvond in Kulturhus De Spil is gevraagd om het Nederlands Kampioenschap paratafeltennis in 2024 te organiseren. Dit toernooi zal tussen de 60 en 100 deelnemers verwelkomen en wordt ondersteund door scholieren van het Agnieten College Nieuwleusen.

4 mei herdenking Lemelerveld

Ouderenkoor Herfstklanken organiseert de 4 mei herdenking in de Brugkerk te Lemelerveld, met ondersteuning van lokale verenigingen en scholieren die een krans zullen leggen. Het programma bestaat uit een lezing, muzikale ondersteuning en een live verbinding met De Dam in Amsterdam.

Partytent Karkenhoek Nieuwleusen

Bewoners van de Karkenhoek organiseren regelmatig activiteiten op het middenterrein, zoals BBQ’s en buurtbijeenkomsten, om de onderlinge banden te versterken. Het wooncomplex heeft 30 appartementen voor voornamelijk senioren. Men kan vanuit het appartement naar de activiteit gaan zonder dat dit problemen oplevert voor de mobiliteit. Een partytent is een mooie ontmoetingsplek voor de bewoners.

De pantry Hoonhorst

Een duurzame, onbemande buurtwinkel genaamd De Pantry zal lokale producten aanbieden via een handige app, waardoor consumenten direct kunnen zien wat beschikbaar is en boeren inzicht hebben in voorraden en aanvullingen. Daarnaast geef de App aanbiedingen, recepten en overige informatie, zoals informatie over de deelnemende boeren.

Sam Lemelerveld

Stichting Hospice en Logeerhuis Sam ontvangt subsidie voor het scholen van vrijwilligers in palliatieve en informele zorg. Deze vrijwilligers zullen gasten verzorgen en ondersteunen bij het hospice en logeerhuis, dat naar verwachting begin maart 2024 zijn deuren zal openen.

Initiatiefnemers die ook een project of activiteit willen realiseren kunnen voor 15 augustus 2024 een subsidieaanvraag indienen via www.dalfsen.nl/initiatieven-uit-de-samenleving. Voor meer informatie en ondersteuning bij het aanvragen van subsidie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de gemeente Dalfsen via telefoonnummer 14 0529 of e-mail gemeente@dalfsen.nl of met Saam Welzijn via telefoonnummer 0529 482 121 of e-mail info@saamwelzijn.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.