FC Ommen pakt volle buit op knollentuin van Klazienaveen

0274885_FC_Ommen_-_Klazienaveen_-_3.jpg
FC Ommen behaalde in en tegen Klazienaveen een makkelijke 3-0 overwinning.

Klazienaveen – FC Ommen had na het verlies tegen Be Quick ’28 een extra weekje vrijgesteld van competitievoetbal. Even tijd om tot bezinning te komen en de accu weer op te laden voor de uitwedstrijd tegen Klazienaveen. In klasse 3C is DKB opgegeven en doodverklaard, wat zeker nog niet geldt voor Klazienaveen. De ploeg van trainer Michel Kerkdijk heeft de rode zone verlaten en de huidige plaats elf is een positie waarmee je aan het eind van de rit een kans krijgt om de status van derdeklasser te verdedigen. Met de bezoekers uit Ommen is het af en aan. Misschien wel tekenend voor een jonge ploeg. Hoge pieken worden afgewisseld met diepe dalen. Er zit veel voetbal in de ploeg, zo ziet elke kenner, maar het lijkt op het oog af en toe wat speels en vrijblijvend. In het voetbal komt meer kijken, geheel naar het devies ‘zonder strijd geen overwinning’. In Ommen voerde de thuisploeg tegen de zuidoost-Drenten een ware voetbalshow op (4-0), maar gezien de wederopstanding van Kerkdijk en partizanen is het niet waarschijnlijk dat het wederom een makkie wordt.

Een makkie is overdreven, maar zonder groots voor de dag te komen behaalden de bezoekers uit Ommen een eenvoudige 3-0 zege. De meegereisde supportersschare was kritisch. Pff, wat ’n slecht voetbal. En ja, oogstrelend was het niet. Als verzachtende omstandigheid mag gelden dat soepel lopend combinatievoetbal onmogelijk was op de knollentuin in Klazienaveen. Balbezit over twee, drie schijven, het was niet te aanschouwen op het hier en daar in staat van ontbinding verkerende sportpark De Planeet. Waar DKB zo’n beetje dood en begraven is, mag Klazienaveen nog hopen om via de barrage, de p/d-tombola de status van derdeklasser te verdedigen. Dat lijkt vooralsnog het maximaal haalbare. Wat de thuisploeg tegen FC Ommen liet zien was bedroevend, wat een oudere Drentse supporter deed verzuchten, ‘die jong’ mut zich doodschaam’.

De zwarthemden uit de zuidoosthoek van Drenthe waren in de openingsfase al een paar keer met hulp van Vrouwe Fortuna en het aluminium met de schrik vrijgekomen. De rust was in aantocht als Milan Pierik op links doorbreekt, strak voortrekt en verdediger Roy Sibon eventjes met de hoeken van het veld in de war is. Met een snoeiharde pegel verslaat hij zijn doelman. “In de voorhoede met die man”, oppert een lolbroek. De voorsprong is mager, maar volkomen verdiend. Halverwege het tweede bedrijf hobbelt en slalomt Milan Pierik door de lang niet waterdichte afweer en tikt de 0-2 binnen en daarmee de wedstrijd, want Klazienaveen bijt met een kermisgebitje van rubber en blijft volkomen ongevaarlijk. In de slotminuut mag Floris Mensinga zijn invalbeurt opsieren met een treffer, 0-3. Nou ja, buit binnen, verder niet zeuren.
Opstelling: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar, Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Noah van Dorsten, Jorn Hekman (46. Floris Mensinga), Milan Pierik, Maarten Bel (84. Mathijs Schottert), Levi Mugabe (75. Tim Ribberink), Jesse de Lange (75. Sydney Flim) en Robbert-Jan Hamberg (75. Cas van Marum).

Stand 3D Noord: Be Quick ’28 15-35, Vitesse ’63 15-32, FC Meppel 15-29 (41-16), Rouveen 15-29 (36-19), FC Ommen 15-24 (26-18), SVM Marknesse 15-24 (24-18), ASC ’62 15-23, De Weide 15-21, DESZ 15-18, Dedemsvaart 14-14, Elim 15-13, Klazienaveen 14-11 en DKB 14-1.

Zaterdag speelt FC Ommen thuis tegen hekkensluiter DKB. Het beginsignaal op sportpark Westbroek is gepland om 14.30 uur.

 

Verslag: Willem Lampe

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.