Enthousiaste en fanatieke spelers bij het Open Legpuzzel Kampioenschap in De Overkant

0275278_Dalfser_legpuzzelkampioenschap.JPG

DALFSEN – Dalfsen blijkt een puzzeldorp. De twee avonden die werden georganiseerd door Cees en Willeke Lindenburg, Chi van Gelder en Stephanie Wennemars, waren binnen enkele dagen volgeboekt en er was zelfs een behoorlijke reservelijst.

In totaal meldden ruim zeventig teams zich aan voor het Dalfsen Open Legpuzzel Kampioenschap in de grote zaal van De Overkant. Om precies 20.00 uur werden de puzzels uitgereikt en hadden de deelnemers de tijd tot 23.00 uur om ruim duizend stukjes in elkaar te passen. De toegang bedroeg 10 euro inclusief een kop koffie of thee en de opbrengst van beide avonden gaat naar Hospice Dalfsen. Voor de eerste avond werd gekozen voor een legpuzzel van ‘Wasgij puzzels’ van 1000 stukjes met het thema ‘de bordspelavond’. Afgelopen zaterdagavond werd gekozen voor één van de legpuzzels van Jan van Haasteren met het thema ‘speelgoedwinkel’. Het enthousiasme en fanatisme spatte er vanaf bij de ruim 280 deelnemers. De eerste avond noteerde het snelste team een tijd van 1 uur, 29 minuten en 22 seconden. Afgelopen zaterdagavond was het team ‘We are puzzeld’ uit Wezep bestaande uit Rianne, Jessica, Aly en Gerko Wieringa (moeder met twee dochters en zoon) met een tijd van 1.31.32 seconden de snelste. Tweede werd team Monique Blaak uit Groningen met een tijd van 1.33.17. Voor de winnaars was er een grote gevulde mok en een cadeaubon.

De Mosterpotjes

Snelste Dalfsenaren waren vier spelers van de familie Mosterman met teamnaam ‘De Mosterpotjes’. Zij legden de duizend stukjes in een tijd van 1.52.44 in elkaar. “Wij zijn een spelletjesfamilie zegt één van de spelers, we hebben ook al eens meegedaan met de voorrondes van het NK. Op de vraag of er een bepaalde logica of strategie toegepast wordt, zeggen ze: “Wij hanteren de vier K’s. Als eerste alle stukjes kantelen, dan de kantjes (randen), daarna op kleur sorteren en vervolgens altijd goed kijken naar het voorbeeld. Het bracht ons naar een redelijk goede tijd. Wij zijn tevreden maar het plezier overheerst altijd!”

Twee succesvolle avonden dus met veel spelplezier. “Daar doen we het voor”, zegt de Dalfser ondernemer Cees Lindenburg. “Gezien het succes en de grote belangstelling voor deze avonden zal het zeker een vervolg krijgen. Ook op de ‘publieke tribune’ was het een komen en gaan van belangstellenden om de verrichtingen van de familie/kennissen te volgen, waarbij de lekkere hapjes van De Kaashelden en Nikki’s zeer werden gewaardeerd.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.