Een fatbikefree nationaal VVN verkeersexamen

DALFSEN – De afdeling VVN Dalfsen en de vele vrijwilligers zetten het jaarlijkse verkeersexamen weer stevig op ‘de pedalen’. Besloten is om hierbij de fatbike uit te sluiten. Omdat een fatbike makkelijk tot een te hoge snelheid komt, is dit gevaarlijk voor de berijder en de omgeving. Dit past uiteraard niet bij het doel van VVN.

Het examen start landelijk met een afname van de theorie op de scholen. Voor de regio noord is dat op 25 maart a.s. De VVN afd. Dalfsen behartigt zeventien basisscholen behorende tot de kernen Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen. Daarvan doen twaalf scholen mee. Dit aantal schommelt vanwege combi-groepen. De deelnemers, in totaal 335, concentreren zich op 25 vragen die hun kennis en vaardigheden, maar evengoed hun houding en veiligheidsbewustzijn toetsen. Een week later volgt het praktisch examen op 2, 3 en 4 april met nog weer een weekje later herkansingsmogelijkheden. Een tweetal wethouders geeft het startsein. Na jarenlange verkeerslessen op school vormt het behalen van het bekende Nationaal VVN Verkeersdiploma voor de deelnemers een mooie mijlpaal. De wethouders van de gemeente Dalfsen reiken te zijner tijd de diploma’s op de scholen uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.