Echtpaar Mol-Esselink viert zestig jarig huwelijk

0274838_Mol-Esselink.JPG
Wethouder André Schuurman feliciteerde het echtpaar Mol – Esselink met hun zestig jarig huwelijk.

DALFSEN – Afgelopen week vierden Bep Mol en Jennie Esselink hun diamanten huwelijksfeest.

Bep is een geboren en getogen Dalfsenaar. Na de lagere school volgde hij de MULO en werkte vervolgens circa twee jaar bij een pluimvee/kuiken bedrijf. Maar het grootste deel van zijn werkzame leven was hij in dienst bij Koopman meelfabriek in Leeuwarden. Door een reorganisatie bij dit bedrijf eindigde deze betrekking toen hij 57 jaar was. Het echtpaar had zelf vele jaren een opfok/scharrelkuikensbedrijf en tevens een caravanstalling aan de Wagteveldweg.

Jennie is geboren in Rechteren. Na de lagere school in Hessum bezocht zij de huishoudschool en volgde daarna nog de dag-Mavo voor volwassenen. Zij is mantelzorger en tevens actief als koffie/taalmaatje voor vluchtelingen. Zij puzzelt graag en speelt graag samen spelletjes, zoals rummikub. Het echtpaar woont nu al weer circa negen jaar tot volle tevredenheid in hun huidige woning aan de Geerdinkserf. Het echtpaar heeft twee kinderen, die helaas niet dichtbij wonen, maar zo zegge beide: “We zien ze gelukkig vaak evenals de zeven kleinkinderen. Het echtpaar had op de feestdag zelf de ‘opdracht’ van de kinderen gekregen om hun koffers te pakken. “Het is voor ons dus nog een verrassing waar we vannacht slapen”, zegt Jennie met een grote glimlach. Door omstandigheden wordt het feest ergens in de maand april gevierd bij Het Rode Hert in Dalfsen. Wethouder André Schuurman kwam op de huwelijksdag op bezoek om het echtpaar namens de gehele gemeente te feliciteren. Een grote bos bloemen van de gemeente Dalfsen stond al op de vaas in de woonkamer.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.