De jaarlijkse Vitaal Vechtdal Challenge gaat weer van start

0275242_Beeld_VVC_2024.jpg

REGIO – De wandelcoaches zijn er klaar voor, de routes zijn in de maak en de zorg- en welzijnsprofessionals zijn uitgenodigd om mee te wandelen. Op donderdag 4 april en dinsdag 9 april start weer de jaarlijkse Vitaal Vechtdal Challenge.

De Vitaal Vechtdal Challenge is inmiddels een begrip in de regio. Deze wandelchallenge van twintig weken richt zich speciaal op mensen met een chronische aandoening (fysiek of mentaal). Chronische aandoeningen zijn onder andere diabetes, longaandoeningen zoals COPD, hart- en vaatzieken en kanker. Ook ex-coronapatiënten worden uitgenodigd om mee te doen. De challenge is gericht op de beginnende wandelaar die kennis wil maken met wandelen, op mensen die conditie willen opbouwen en op mensen die onder professionele begeleiding weer vertrouwen willen krijgen in hun eigen lichaam.

Begeleiding

Corina Vrieling is als wandelcoach al voor het vierde jaar betrokken bij de Vitaal Vechtdal Challenge. In het dagelijkse leven verzorgt ze met haar bedrijf CoRunning powerwalklessen en hardlooptrainingen in Nieuwleusen, daarnaast is ze BGN-gewichtsconsulent. “Maar de helft van het jaar ben ik op dinsdagavond in Dalfsen te vinden”, vertelt ze. “Het genot van gezamenlijk buiten zijn is onmiskenbaar. Het activeert zowel je lichaam als geest. Tijdens de wandelingen haalt de groep het beste in elkaar naar boven. Naast dat we samen mooie meters maken en oefeningen doen, heerst er tevens een aangename sfeer van gezelligheid en sociale interactie. Gedurende de challenge beleven we samen veel momenten en werken we aan het verbeteren van onze conditie. Het gebeurt eigenlijk bijna onopgemerkt, omdat het vooral altijd plezierig is!” Ook wandelcoach Susan Gossink, geboren en getogen Dalfsenaar, begeleidt de wandelaars tijdens de Vitaal Vechtdal Challenge. Susan: “Ik werk als geriatriefysiotherapeute in Nieuwleusen en ik werk met kwetsbare ouderen. Ik weet als geen ander dat wandelen de basis is voor gezond ouder worden. Door mijn liefde voor de omgeving van Dalfsen en het wandelen neem ik graag mensen mee om in deze omgeving de wandelchallenge aan te gaan!”

Blijven wandelen

Er wordt gewandeld in Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Avereest. De challenge wordt op zaterdag 31 augustus afgesloten met een gezamenlijke wandeling van drie, vijf of tien kilometer ergens in ons mooie Vechtdal. Dit jaar zal er tijdens de wandelchallenge nog meer aandacht worden besteed aan het zelfstandig en jaarrond door blijven wandelen.

Meer informatie

De Vitaal Vechtdal Challenge 2024 start op donderdag 4 april in Ommen en Hardenberg en op dinsdag 9 april in Dalfsen en Avereest. Ga voor meer informatie en/of aanmelding naar

www.vitaalvechtdal.nl/challenge

Op zoek naar een andere beweegactiviteit? Kijk dan eens op VitaalOmmen.nl of Kerngezonddalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.