Concert in de Maranathakerk

0274805_Koren.jpg

NIEUWLEUSEN – Op 9 maart geven Multiple Voice en Mannenkoor Salland samen een concert in de Maranathakerk Nieuwleusen.

Het Sallands Mannenkoor is begin 2023 ontstaan door een fusie van de koren de Heeren van Salland en Salland Vocaal. Het koor bestaat momenteel uit circa 40 zangers, maar aanvulling bij alle stemgroepen is welkom. Het koor heeft een gevarieerd repertoire: van klassiek tot modern. Ook deze avond laten ze een afwisselend programma horen met werken als Bridge over troubled water, The Rhythm of life maar ook het Slavenkoor van Verdi. Multiple Voice, een gemengd projectkoor, bestaat voor dit project uit acht enthousiaste ervaren zangers, een zogenoemd dubbelkwartet. Ze voeren vrolijke muziekwerken uit van onder andere Gustav Holst, Johan Wagenaar en Rheinberger zowel a capella, als ook met pianobegeleiding. De begeleiding op piano en orgel is in handen van Bert Bootsma en Wim van Lenthe is dirigent van beide koren. Zij spelen solistisch op orgel en piano ook enkele stukken.
Sinds januari 2024 is de kerk niet meer in gebruik voor de zondagdiensten. Het prachtige Flentrop orgel staat er nog wel en daarom zullen de komende maanden nog enkele concerten daar worden georganiseerd.
Aanvang van dit concert is 19.30 uur. De toegang is vrij maar voor de onkosten en het orgelfonds wordt er bij de uitgang gecollecteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.