Collecte Amnesty International

REGIO – In de week van 11 maart wordt er in Dalfsen, Hoonhorst en Nieuwleusen gecollecteerd voor Amnesty International.

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt en daders worden berecht. Hoe belangrijk het werk van Amnesty is, blijkt uit de woorden van Bernardo Caal Xol uit Guatemala nadat hij vervroegd vrijkwam. “Ik ben ieder van jullie erg dankbaar. Jullie gaven me hoop op de gerechtigheid, vrijheid en gelijkheid.” Caal Xol was veroordeeld omdat hij geweldloos actievoerde tegen de bouw van twee waterkrachtcentrales. Die brachten de bestaansmiddelen van de oorspronkelijke bevolking in gevaar. Zie ook

www.amnesty.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.