Racoon, een absolute topper op het affiche van Bostheater Ommen

0276153_Racoon_-_3.jpg
De Zeeuwse topformatie Racoon bestijgt op de laatste dag van augustus de muziekberg achter recreatieoord Ommerland.

(Advertorial)

OMMEN – De aangename verrassingen rijgen zich de komende zomerperiode aaneen in Bostheater van Ommen. Met Racoon tovert de stichting het volgende verrassende konijn uit de hoge hoed. Op zaterdag 31 augustus bestijgt de Zeeuwse topformatie de heilige muziekberg achter recreatiepark Ommerland. 

Even ultrakort over Racoon. Het gezelschap rond zanger Bart van der Weide is al voor de eeuwwisseling in beeld als een veelbelovend, interessant en melodieus rockgezelschap en groeide door de jaren die volgden uit tot blijvertje. De muziekbroeders uit Zeeland een daverden de top van de eredivisie van de popmuziek binnen met het album Till Monkeys Fly, waarvan de single Feel Like Flying. Onder het mom: stilstand is achteruitgang en je kunt niet jaar op jaar in herhaling vallen, draaide Racoon meer en meer bij van popachtige rock richting de singer/songwriterhoek, getuige het album Liverpool Rain, met daarop weergaloze singles als No Mercy en Don’t Give Up the Fight. De volgende afslag voor ‘Wasbeer’ was het Nederlandtalige album Alles is Familie, met daarop de introverte, gevoelige balad Oceaan. Zou Racoon zich iets meer dan een decennium na oprichting ontpoppen tot Nederlandstalige band? Iets als De Dijk? Driewerf nee. Albums in de landstaal werden afgewisseld met Engelstalig werk, getuige het album Look Ahead and See the Distance, dat werd opgevolgd door Spijt is iets voor later. In een tijdsbestek van zo’n kwart eeuw heeft Racoon een even machtige als prachtige discografie op z’n naam. De band is Top Eredivisie en verzamelde door de jaren heen een bonte mix aan popprijzen. Ook zijn alle vuilniswagens in Goes, de uitvalsbasis van de band, opgesierd met songtitels van de lokale muziektrots. Racoon bestaat naast zanger Bart van der Weide uit Gitarist Dennis Huige, bassist Maarten van Damme, drummer Paul Bukkens en bij gelegenheid toetsenist Manu van Os.
Vrijdag 29 maart om 10.00 uur start de voorverkoop. Wie getuige wil zijn van dit concert doet er verstandig aan, vanaf minuut een in te checken via www.bostheaterommen.nl/events/racoon

Op de site ook info over route, parkeren, huisregels, het zomerprogramma en eventueel overnachten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.