FC Ommen stelt teleur tegen hekkensluiter DKB

0275251_FC_Ommen_-_Kortman_-_1.jpg
FC Ommen-doelman Stefan Kortman stopte in de slotfase van de wedstrijd tegen DKB een strafschop maar moest even later toch de 1-1 toestaan.

OMMEN – Supporter zijn van FC Ommen is momenteel zoiets als leven tussen hoop en vrees. Waar na het verlies tegen Be Quick ’28 angstvallig werd gekeken naar de afstand tot plek negen, welke op het eind van de rit een veroordeling richting ‘nadelige’ nacompetitie inhoudt, werd afgelopen zaterdag na de zege op Klazienaveen weer gesproken over het vizier gericht houden op de vierde plek op de eindlijst en daarmee zo goed als zeker een ticket voor de ‘positieve’ nacompetitie, met kans op een startbewijs in de tweede klasse. Punt is dat FC Ommen momenteel met Marknesse, ASC ’62 en De Weide bivakkeert in, laten we zeggen, niet negatief benaderen, het zorgeloze niemandsland.

Maar FC Ommen wil meer. Wil wat betekenen in 3D. Niet alleen dat ploegje zijn waar het zo leuk tegen voetballen is. Een gezelschap waar je maar zo van kunt verliezen, maar op een goede dag ook van kunt winnen. De voetbaltrots uit Ommen is verre van labiel, maar nog niet stabiel genoeg. “Typisch voor Ommen, om te verliezen van een tegenstander die laag op de ranglijst staat”, sprak een supporter na het recente sneue en ongelukkige verlies tegen laagvlieger Dedemsvaart. Hoognodig tijd om met dat adagium af te rekenen! Met alle respect voor DKB, met minder dan drie punten geen genoegen. De Krimse Boys zijn bezig aan een dramatisch seizoen en hebben na veertien potjes slechts een enkel troostpuntje bijeen geschoffeld. Voor de gasten uit De Krim een hartelijk welkom, kom gerust na de wedstrijd een biertje pakken in ‘de zwarte tempel’, maar laat een ding duidelijk zijn: voetballend is hier vandaag niets te halen voor jullie.

Oei, oei, oei, viel dat eventjes vies tegen. Wie na afloop nietsvermoedend de bestuurskamer van FC Ommen was binnengelopen en de gezichten zag had wellicht de neiging te zeggen, ‘mijn oprechte deelneming, heeft u de overledene goed gekend?’ De teleurstellende 1-1 tegen de hekkensluiter uit De Krim werd ervaren als verlies. Ook trainer Mike Kelly kon er niet over uit, staarde naar de punten van zijn Nikes en treurde. “Ongelooflijk, zoveel kansen we hebben gehad en hebben gemist. On-ge-loof-lijk. Ik kan niet bij.” De thuisclub verzuimde de laagvlieger uit het turfdorp na de 1-0 de genadeklap toe te brengen. En ja, 1-0 blijft tricky. De thuisclub hield de bezoekers van trainer Jan-Otto Benjamins in de wedstrijd. De flinterdunne marge die in de eindfase van het eerste bedrijf tot stand kwam via Sydney Flim bleek een te wankele basis voor drie punten. De engelbewaarder koos deze middag partij voor Benjamins en zijn ‘wild bunch’. De gasten konden zich in de staart van het duel zelfs permitteren een sanctie van elf meter te laten liggen. Doelman Stefan Kortman ranselde de niet eens zo slecht ingeschoten poging van Jeffrey van Dijk uit z’n kist, maar moest in de slotminuut alsnog buigen voor Erik Groen. Een treffer die de lach liet verdwijnen uit de bestuurskamer van FC Ommen.

De volgende elf mochten van Kelly de strijd aangaan: Stefan Kortman, Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Noah van Dorsten, Harm-Jan Tip, Levi Mugabe, Maarten Bel, Milan Pierik, Jesse de Lange, Sydney Flim en Robbert-Jan Hamberg. Ook Floris Mensinga, Cas van Marum, Tim Ribberink en Wesley Mulder kregen als invaller speeltijd.

Stand 3D Noord: Be Quick ’28 16-35 (39-19), Vitesse ’63 16-35 (38-28), FC Meppel 16-32, Rouveen 16-29, ASC ’62 16-26, FC Ommen 16-25, SVM Marknesse 15-24, DESZ 16-21 (28-23), De Weide 16-21 (25-31), Elim 16-16, Dedemsvaart 15-14, Klazienaveen 15-11 en DKB 15-2.
Zaterdag heeft FC Ommen uit tegen SVM. Op sportpark De Punt in Marknesse staat de aftrap gepland om 14.30 uur.

Verslag: Willem Lampe

0275251_FC_Ommen_-_Flim.jpg
Sydney Flim zette FC Ommen op voorsprong tegen hekkensluiter DKB. De treffer was niet genoeg voor de overwinning. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 1-1.
0275251_FC_Ommen_-_Kelly_-_1.jpg
FC Ommen-trainer Mike Kelly wist met zijn elf uitverkorenen niet voorbij hekkensluiter DKB te komen. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 1-1

 

Meer foto's

Sydney Flim zette FC Ommen op voorsprong tegen hekkensluiter DKB. De treffer was niet genoeg voor de overwinning. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 1-1.
FC Ommen-trainer Mike Kelly wist met zijn elf uitverkorenen niet voorbij hekkensluiter DKB te komen. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 1-1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.