Zeldzame vondst op internationale veiling

0274284_Brief_met_Graf_Zeppelin_naar_Amerika_voorzijde_met_afgeplakte_naam_origineel_formaat.jpeg
Brief met Graf Zeppelin naar Amerika voorzijde met afgeplakte naam origineel formaat.

OMMEN – Ruim een week geleden werd door Jan Veneman, eigenaar van ansichtkaartenhandel De Stamperij uit Ommen, een vrij zeldzame enveloppe aangekocht op een internationale veiling. De Stamperij houdt zich bezig met in- en verkoop van oude ansichtkaarten van voor 1970.

De enveloppe waar het om gaat – inmiddels zonder inhoud – werd op 4 augustus 1936 vanuit Ommen verstuurd naar Noord Amerika. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat de brief voorzien is van 2 bijzondere stempels. Een dubbel stempel van het Sterkamp in Ommen én een stempel die geplaatst werd als de brief per luchtschip werd verzonden, wat in dit geval was gebeurd. Het bijzondere daarvan is dat de brief overgebracht is met het luchtschip Hindenburg. Deze is in 1937 verongelukt. Het Sterkamp in Eerde, waar de Indiase theosoof Jiddu Krishnamurti het publiek toesprak, vond voor het eerst plaats in 1924 en eindigde in 1929. Mensen van over de hele wereld bezochten massaal dat kamp. Het had een eigen postkantoor en ook eigen poststempels. (Bron Wikipedia).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.