Werk in uitvoering bij Historisch Museum Ommen

0273634_Museum_Ommen.JPG
Schoolklasje in vroegere jaren te zien bij het Historisch Museum Ommen.

OMMEN – Het belooft een druk jaar te worden voor het Historisch Museum in Ommen. De komende maanden wordt hard gewerkt aan het zaagvaardig maken van molen Den Oord en de uitbreiding van het museum.

Desondanks is het museum en het Toeristisch Informatie Punt (TIP) gewoon voor het publiek geopend. Met het oog op het nieuwe (toeristisch)seizoen worden vanaf 15 februari de openingstijden van het museum en het TIP uitgebreid van twee dagen naar vijf dagen: van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Zaagmolen

Zoals bekend wordt de voormalige zaagmolen bij het museum in ere hersteld. De ruimte die eerder bij het museum in gebruik was, wordt gecompenseerd met uitbreiding aan de achterkant. Verwacht wordt dat deze eind dit jaar in gebruik genomen kan worden. Later keert ook de oorspronkelijke functie van de 200-jarige molen weer terug om hout te kunnen zagen, aangedreven door wind op de molenwieken. Bouwbedrijf Salbam uit Vilsteren heeft inmiddels een begin gemaakt met de werkzaamheden met onder andere het maken van poeren voor de vloerbalken.

Tijdelijke unit

De museumvrijwilligers waren eind december druk in de weer om de expositieruimte in de zogeheten zaagschuur te ontruimen. De museumstukken zijn verhuisd naar een tijdelijke unit, opgesteld in de museumtuin. De verhuizing was overigens net op tijd, want door de hoge waterstand van de Vecht ontkwam ook het museum niet aan wateroverlast in de zaagschuur. De grote unit biedt onderdak aan een groot deel van de museumstukken. “Het is tijdelijk en door de verlichting en verwarming komen de voorwerpen in de unit wel heel goed tot hun recht. De bezoekers zijn positief over de opstelling van de museumstukken”, aldus museumbeheerder Harold Dokter.
De komende weken brengen bijna alle scholen uit Ommen een bezoek aan het museum in het kader van een speciaal schoolproject. Zie verder

www.museum-ommen.nl/

 

Tekst/Foto: Harry Woertink

Schoolklasje in vroegere jaren te zien bij het Historisch Museum Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.