Wereldgebedsdag

OMMEN – Op vrijdag 1 maart om 19.30 uur, vindt in de Hervormde Kerk aan het Kerkplein de Wereldgebedsdag plaats. Deze viering staat in het teken van Palestina als het gekozen themaland voor 2024, zoals besloten tijdens de wereldconferentie in 2017 in Brazilië.

De liturgie is samengesteld door vrouwen uit Palestina, met als centraal thema ‘Verdraag elkaar in liefde’. De viering wordt opgeluisterd door muzikale bijdragen en een meditatie door Gera Mateman. Voor degenen die niet aanwezig kunnen zijn, is er de mogelijkheid om te luisteren via Kerkomroep en Kerkdienst gemist. Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder het genot van koffie/thee. Er zal een collecte gehouden worden voor verschillende goede doelen in Palestina, waaronder Star Mountain, het Rossing Center en stichting C.O.M.E. (Communication Middle East).

Het betreft de laatste Wereldgebedsdagviering in Nederland, aangezien het landelijk comité na 95 jaar, na deze viering, ophoudt te bestaan.

www.wereldgebedsdag.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.