Wederopstanding van Dedemsvaart ten koste van FC Ommen

0273642_FC_Ommen_-_Ddv_-_4.jpg
Dedemsvaart-doelman Dylan Rouw hield in de derby tegen FC Ommen de nul negentig minuten lang vast.

OMMEN – FC Ommen is het kalenderjaar 2024 uitstekend begonnen. De oefenpotjes in de aanloop naar de herstart van de reguliere competitie gaven al vertrouwen, maar de titel ‘kampioen van de vriendschappelijke wedstrijden’ is leuk, aardig, schept verwachting en vertrouwen, maar in wezen zit in de Vechtstad niemand op die officieuze titel te wachten. De met winst afgesloten potjes tegen FC Meppel (1-0) en ASC ’62 (3-1) waren duels die er wel toe doen. Kan DVC Dedemsvaart even aan dat rijtje worden toegevoegd? Driemaal scheepsrecht op Westbroek? Zou mooi zijn!

Waar de thuisclub de opwaartse lijn te pakken heeft, kent de tegenstander ‘uut de Voart’ diepere zorgen. Trainer David Leeuw is met zijn welpen verwikkeld in een doodstrijd. ‘Het andere Oranje’ zit halverwege de competitie op de wip en moet zich in eerste instantie richten op plek 11. De p/d als mogelijke ontsnappingsclausule. Eerst maar es weg van de rode zone en een directe verwijzing naar de vierde klasse. Dit gezegd hebbende, hier schuilt het gevaar voor de thuisclub. Het is niet de bedoeling dat Westbroek een kuuroord wordt voor de kwakkelende roedel van coach Leeuw. Van onderschatting mag geen sprake zijn. Het gas er direct op, alle succes in het verdere verloop van de competitie, maar op Westbroek hebben jullie niets te zoeken.

Helaas. Op Westbroek klonk ‘de Brul van de Leeuw’, na het laatste fluitsignaal van arbiter Schepers. De oranjehemden vlogen elkaar in de armen. De buit was binnen. De ploeg uit Dedemsvaart had gevochten als een getergde leeuw. ‘Elf zwarte panters’ beten zich stuk op een portie onverzettelijkheid. Het leek aanvankelijk niet uit te draaien op een horrormiddag voor de thuisclub. Het was ‘Appetite for Destruction’. De thuisclub zette vanaf de aftrap koers richting de kist van invaller-doelman Dylan Rouw. Kogels van Hekman en Pierik zeilden net naast of net over. Bel zocht het net ook al te hoog en De Lange denderde weer als een op hol geslagen mustang langs de zijlijn, om vervolgens het ronde kreng bloedlink voor te slingeren. Het was wachten op tastbaar resultaat, maar dat bleef uit, terwijl de klok gestaag doortikte. Na een half uurtje spelen melden de welpen van De Leeuw zich plots voor het heiligdom van doelwachter Stefan Kortman. Een corner wordt onvoldoende afgeslagen en Ronan Zwaagstra laat de 0-0 van het scorebord verdwijnen.
De rust breekt aan en in de bestuurskamer klinkt een voorspelling waar je van hoopt dat-ie niet uitkomt. “Echt iets voor Ommen, om te verliezen van een degradatiekandidaat.” De onheilsprofeet krijgt gelijk. De thuisclub heeft een overwicht, continu balbezit, maar het is deze dag niet verfijnd, geraffineerd en precies genoeg. Ook Vrouwe Fortuna laat het afweten. Het zit niet mee. Echt grote kansen ontstaan pas in de absolute slotfase. Als centrale verdediger Meijerink de Derbystar tegen de paal kopt, verzucht een wanhopige toeschouwer, “het mag niet vandaag”. De uitstekend leidende Schepers trekt wat minuten bij. De hoop blijft levend, maar de gebeden van de thuisaanhang worden deze dag niet verhoord. We zitten al in de extra tijd als Hamberg de achterlijn haalt en strak voorgeeft. Merjenburgh duikt als een snoek naar het speeltuig, maar het ronde kreng verdwijnt nipt over de deklat. Het komt uit de punten van de tenen, maar de ploeg van coach Leeuw trakteert zichzelf eindelijk weer op een driepunter. De wederopstanding van Dedemsvaart kreeg gestalte op ‘herstellingsoord Westbroek’.

Kelly gaf zijn vertrouwen aan: Stefan Kortman, Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Jorn Hekman, Rens van de Wolfshaar, Wesley Mulder (46. Robbert-Jan Hamberg), Milan Pierik, Maarten Bel, Jesse de Lange (65. Levi Mugabe), Sydney Flim (80. Cas van Marum) en Tim Ribberink (65. Robin Meijerink).
Stand 3D Noord: Be Quick ’28 13-29, FC Meppel 13-26 (36-14), Rouveen 13-26 (32-17), Vitesse ’63 13-26 (31-26), ASC ’62 14-23, FC Ommen 13-21, De Weide 14-21, SVM Marknesse 12-20, DESZ 13-15, Dedemsvaart 12-11, Klazienaveen 12-10, Elim 13-10 en DKB 13-1.
Zaterdag gaat FC Ommen op bezoek bij koploper Be Quick ’28. Het beginsignaal op sportcomplex Ceintuurbaan in Zwolle is gepland om 14.30 uur.

Verslag: Willem Lampe

Milan Pierik en FC Ommen kwamen niet voorbij een zich stug en hardnekkig verwerend DVC Dedemsvaart.
De wederopstanding van Dedemsvaart kreeg gestalte op Westbroek in Ommen. De bezoekers gingen met de kleinst mogelijke zege huiswaarts.
FC Ommen liep storm op het doel van Dylan Rouw, maar wist de doelman van Dedemsvaart niet te passeren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.