Voormalige vuilstort Ommerbos voorzien van eerste boompjes

OMMEN – Afgelopen zaterdagochtend zijn op een nu nog onooglijk stukje grond, de voormalige vuilstort in het Ommerbos, de eerste 175 van de in totaal 775 bomen boompjes geplant. Een initiatief van VNM De Vechtstreek.

Veel leden van deze vereniging en andere vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om van niets, iets te maken: een prachtig biodiversiteitsbos met autochtone boomsoorten zoals bijvoorbeeld de fladderiep en de wilde appel.

Eerste boompje

Onder de vrijwilligers waren ook veel kinderen aanwezig, die net zo gedreven en enthousiast meehielpen om in de nogal stenige grond, de boompjes een goede plek te geven. Het gezegde ‘boompje groot, plantertje dood’ (sommige dingen hebben effecten die je niet kunt voorzien) gaat voor deze plantertjes waarschijnlijk niet op. Arend Spijker benadrukte dat dit initiatief juist voor kinderen belangrijk is. Wethouder Bart Jaspers Fayer had de eer samen met één van de kinderen, het eerste boompje te planten en dat ging letterlijk niet zonder slag of stoot. Maar na anderhalf uur flink doorwerken, stonden alle boompjes op hun plaats. Na afloop was er koffie-met-iets voor iedereen die had meegeholpen. De boompjes kunnen geadopteerd worden voor 5 euro per stuk.

 

Meer foto's

Wethouder Jaspers Fayer plant samen met één van de kinderen een boompje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.