Voetballers Vilsteren zegevierend richting carnavalsgedruis

0273169_Vilsteren_-_Wissel_-_1.jpg
De voetballers van Vilsteren en Wissel zijn er klaar voor terwijl 'de man in het zwart' op zoek moet naar ander kleur shirt. Arbiter Van Meenen verschijnt even later in een hemelsblauw shirt.

VILSTEREN – De voetballers van Vilsteren begonnen 2024 met een zege (3-2 in en tegen Vaassen) en mogen zich vasthouden aan het adagium ‘een goed begin is het halve werk’. De tweede opdracht van 2024 is het scalperen van s.v. Wissel, op de vertrouwde Molenesch. Niet alleen sluipen de geelhemden bij winst de bezoekers uit de gemeente Epe voorbij op de ranglijst, er is dan gelijk een rekening vereffend.

In het onder de gemeente Epe vallende buurtschap Wissel wist Vilsteren een 2-0 voorsprong niet over de streep te trekken en ging in de slotfase met 3-2 sneu onderuit. De wedstrijd duurde net een paar luttele minuten te lang. Maar oké, dat zijn ‘oude koeien’. De thuisopener van het jaar, we spreken van ‘nieuwe kans, nieuwe prijzen’.

Zo, rekening vereffend. De voetballers van Vilsteren kunnen zich met opgeheven hoofd de carnavalstent in. Alaaf! De buit bleef in dit duel in de schaduwzijde van klasse 5F op de Molenesch. In een sportieve wedstrijd incasseerde de ploeg van trainer Dik Runherd geen enkele treffer en vond zelf drie keer het net. De doelpunten vielen allemaal na de thee, bij windje mee en de geliefde koers richting clubhuis.
Petje af voor arbiter Louis van Meenen. De vitale 80-plusser leidde de wedstrijd in goede banen, al was er vooraf enig oponthoud. De man in het zwart kwam inderdaad in zwart tenue uit de kleedkamer. Maar tegenstander Wissel verscheen eveneens in het zwart, het reservetenue. Oeps. Van Meenen snelde richting zijn hok om z’n reservehemd uit de tas te toveren. “Hopelijk is zijn reserveshirt geen geel”, opperde een grapjas, doelend op het geel van Vilsteren. Hilariteit alom, maar de arbiter uit Slagharen verscheen even later in het hemelsblauw. Oké, we kunnen beginnen.

Vilsteren hield het tot aan de thee droog. Een kwartier na de onderbreking viel de 1-0. Een aanval uit het grote instructieboek voor voetballers. Een abc’tje. Pim Kamphuis haalt de achterlijn trekt terug en Jari Vlierman tikt binnen. Tien minuten voor tijd valt de beslissing. Invaller Senn Hendriks is attent als de doelman de bal laat glippen en schuift af op Kamphuis, bingo! De 3-0 in de slotminuut is een persoonlijk succesje voor Sven Koggel.

Runherd koos voor: Niels Veltmaat, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee, Mathijs Kamphuis, Sven Koggel, Jelle Niens (aanvoerder), Nico Nijhoff (60. Senn Hendriks), Pim Kamphuis, Lars Kampman en Jari Vlierman (78. Lars Bloo).

Stand 5F Oost (zondag): Terwolde 10-27, TKA 12-26, Hoonhorst 10-24 (34-13) Raalte 10-24 (29-8), Zwolle 12-21, Batavia ’90 11-17, Davo 10-15, Go-Ahead 11-14, Davo 9-12, Emst 11-12, Vilsteren 11-10, Wissel 13-8, Wesepe 12-7 en Vaassen 11-0.
Zondag heeft v.v. Vilsteren geen competitieverplichting.

Verslag: Willem Lampe

 

Ook deze aanval op het doel van Niels Veltmaat leverde niets op voor het bezoekende s.v. Wissel.
Vilsteren hield het voor rust droog, sloeg na de thee genadeloos toe en won met 3-0

 

 

Meer foto's

Ook deze aanval op het doel van Niels Veltmaat leverde niets op voor het bezoekende s.v. Wissel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.