Voetbal regio Dalfsen

0274536_Voetbal_Dalfsen.jpeg
Spelmoment uit de wedstrijd van s.v. Nieuwleusen thuis tegen De Zweef uit Rijssen.

 

ASC’62 oefende tegen ASV’57 uit Aadorp

ASC’62 had afgelopen weekeinde geen competitie verplichtingen en oefende thuis tegen ASV’57 uit Aadorp en won met 3-0. De score werd geopend Erik Bos op aangeven van Jorden Volkerink dit was tevens de ruststand. Na de hervatting werd de score opgevoerd naar 3-0 door doelpunten van Wouter de boer (strafschop) Niloy Haroen. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis de competitie wedstrijd tegen Elim, Aanvang 14.30 uur

Verlies van S.V. Dalfsen van naaste concurrent

Dalfsen speelde thuis op sportpark Gerner tegen naaste concurrent Stevo en verloor met 0-2. Het duel in de eerste klasse H ging ergens om want beide ploegen staan in de onderste regionen. Dalfsen kende een bijna complete en fitte selectie en begon vol vertrouwen aan het duel. De bezoekers namen vanaf het begin het initiatief en zette de defensie van Dalfsen vol onder druk. Dit leverde een aantal gevaarlijke corners op maar tot een doelpunt kwam het niet. Hierna kwam Dalfsen wat meer aan voetbal toe en creëerde het ook een aantal goede mogelijkheden. Ruststand 0-0. Na de hervatting pakten beide ploegen de draad weer op en al snel volgenden kansen aan beide zijden. In de 60e minuut leidde dit tot een doelpunt uit een corner door invaller Mick Velthuis namens Stevo ( 0-1). Dalfsen kon hier weinig tegen inbrengen en even later werd het onderlinge verschil nog groter door dezelfde Velthuis (0-2). Dalfsen bracht een aantal verse krachten in en nam de nodige risico’s om de aansluitingstreffer te forceren, maar de doelman van Stevo hield zijn goal schoon en gescoord werd er niet meer. Eindstand 0-2. Zaterdag speelt Dalfsen een uitwedstrijd tegen SVZW uit Wierden, aanvang 14.45 uur.

Lemelerveld deed goede zaken tegen Wijhe’92

Lemelerveld speelde thuis tegen Wijhe ’92 en won met 4-2. In een goede wedstrijd was Wijhe in de beginfase de betere ploeg. Na twintig minuten spelen scoorde Stan Reimink, na een assist van Job Heerink de 1-0. Gijs in de Wal was kort erna ook dichtbij een treffer maar zag de keeper van Wijhe redden. Verdediger Naud Schrijver schoot nog voor de thee de bal geweldig binnen voor de 2-0. Na de hervatting kwam Wijhe rond de 70e minuut terug in de wedstrijd voor de 2-1 na een foutje in de Lemelerveld verdediging. Het hardwerkende Lemelerveld bleef de bovenliggende partij. Via Heerink, op aangeven van Invaller Bram Smit, herstelde Lemelerveld snel de marge weer naar twee doelpunten (3-1). Noah Tuink stelde de zege helemaal veilig door van dichtbij de bal uit een voorzet binnen te werken voor de 4-1. Ver in blessuretijd scoorde Wijhe nog de 4-2 maar kon Lemelerveld de dik verdiende overwinning gaan bijschrijven. Door de winst en met nog een inhaalduel voor de boeg kan Lemelerveld uit de nacompetitiezorgen komen. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen het Borculose Reunie.

Nipte overwinning S.V. Nieuwleusen

S.V. Nieuwleusen speelde thuis tegen R.K.S.V. De Zweef en on nipt met 2-1. Hoewel de Nieuwleusenaren niet de beste wedstrijd van het seizoen speelden konden toch drie punten worden bijgeschreven. In de strijd om het kampioenschap blijft het hierdoor ongemeen spannend. Op de ranglijst prijkt S.V. Nieuwleusen op de tweede plaats met hetzelfde aantal punten als koploper ATC 65, die zaterdag de nummer twee Vroomshoopse Boys trakteerde op een nederlaag.

Hoewel De Zweef in de onderste regionen verkeert en vecht tegen degradatie is dat nog geen garantie voor een simpele overwinning. De wedstrijd kwam moeilijk op gang en het tempo lag behoorlijk laag om de gasten te verontrusten. Wat het tempo deze middag ook niet ten goede kwam was de blessuregolf waarmee de spelers van De Zweef deze middag ineens werden geconfronteerd. Als stervende zwanen zakten de spelers door hun hoeven. Naarmate de wedstrijd duurde werd steeds vaker een beroep gedaan op verzorger Niels Koopman, die deze wedstrijd misschien wel de meeste kilometers op zijn naam kreeg. In het eerste half uur werden er enkele speldenprikjes uitgedeeld door de thuisploeg, maar steeds was het keeper Boonschate die in de weg lag. In de 29e minuut was hij kansloos op een schuiver van Reinier Meijerink, die de diepte in werd gestuurd door Tom Vasse (1-0). De voorsprong was van korte duur. Twee minuten later lag de bal in het andere net. Een corner die door Tim Hoogenkamp verkeerd werd ingeschat, werd bij de tweede paal voor het doel gekopt. Ruststand 1-1. Na de hervatting werd het tempo door Nieuwleusen verder opgeschroefd. De gasten uit Nijverdal beperkten zich tot het verdedigen van het punt wat ze tot nu toe in handen hadden. Moeizaam werden er kansen gecreëerd en het leek erop dat de gasten hun zin kregen. Toch kon de trouwe aanhang van de thuisploeg opgelucht juichen in de laatste minuut van de originele speeltijd. Saake Malestein liet zien dat hij een ‘neusje voor de goal’ had. Uit een corner van Roy in ’t Veld knikte hij de 2-1 eindstand binnen. Een mooie quote die van toepassing was op het geleverde spel: ‘Winnaars zijn geen spelers die nooit iets fout doen, maar dat zijn spelers die nooit opgeven’. De titelstrijd voor de mannen van Jeroen Elzinga is nog in volle gang. Zaterdag speelt Nieuwleusen om 15.00 de uitwedstrijd in Zutphen.

USV zondag thuis tegen Protos

Afgelopen zondag had USV vrijaf. Donderdagavond al werd een oefenwedstrijd gespeeld tegen zaterdag 3e klasser Rouveen. Het werd een doelpuntrijk treffen. Met de wind mee liet USV voor rust zien dat de goede resultaten van de afgelopen weken geen toeval zijn en nam een 2-0 voorsprong. Via een 3-2 ruststand wisten de gasten uit Rouveen uiteindelijk met 4-5 te winnen. Doelpunten USV: Leon Kooiker (3) en Wouter Smudde. Komende zondag gaat voor USV de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen Protos uit Steenwijksmoer. Die is ook van belang voor de strijd om de tweede periode. Beide ploegen zijn nog volop in de race voor deze prijs. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Verslag: Evert Jan Goos

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.