Voetbal regio Dalfsen

Jort Kouwen (midden) zette USV fraai op voorsprong en test hier opnieuw Buinen-doelman Nick Haandrikman.   

Komende weekeinde na de krokusvakantie is er weer bijna een volledig programma voor de Dalfser clubs. Alleen ASC’62 is nog vrij en speelt zaterdag om 14.30 thuis een oefen pot tegen ASV’57 uit Aadorp. Sv. Dalfsen ontvangt zondag om 14.00 uur op sportpark Gerner, Stevo de ploeg uit Geesteren en Nieuwleusen treft om 14.30 uur thuis RKSV De Zweef uit Nijverdal. USV en v.v. Hoonhorst spelen een week erna tegen respectievelijk Protos en Vaassen

 Lemelerveld bewijst zich zelf een slechte dienst

Lemeleveld speelde uit tegen DSVD in Deurningen en verloor met 3-1. Het had zo mooi kunnen zijn, aansluiting in het middenveld maar DSVD stijgt door deze overwinning naar een negende plek terwijl Lemelerveld genoegen moet nemen met plek elf op de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen is nu vijf punten. De thuisploeg had duidelijk het betere van het spel. Na een half uur spelen zette Kas Rensen de 1-0 op het bord. Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting scoorde Bernd Arkink tweemaal en vlak voor tijd redde Stan Reimink de eer voor zijn ploeg door de 3-1 op het bord te zetten. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen Wijhe’92. Deze ploeg staat op de derde plek in deze zondag competitie 3e klasse A Oost.

Hoonhorst behoudt aansluiting

TKA 1 – v.v. Hoonhorst was een echte zes puntenwedstrijd. Vanwege wintersportvakanties en blessures miste Hoonhorst zes spelers waaronder keeper Mike Damman. Jur Fakkert toonde zich echter een prima vervanger. Na een 0-1 ruststand wist TKA langszij te komen maar Hoonhorst trok in een zware wedstrijd in Apeldoorn aan het langste eind met een 1-3 overwinning. In aanloop naar de wedstrijd Hoonhorst had TKA zich voor dit seizoen  versterkt. Voor Hoonhorst zaak om aansluiting te houden bij koploper Terwolde door de winst te pakken. De bedoeling was om compacter te staan dan 2 weken geleden tegen Go Ahead. Toen had Hoonhorst weliswaar veel aanvallende impulsen maar was Hoonhorst in de omschakeling te  kwetsbaar. Besloten was om in een 1-5-3-2 formatie te beginnen met 2 heuse flankverdedigers en 2 diepe spitsen. TKA zou het spel maken en Hoonhorst zou gaan counteren. Dat leek in de 1e minuut al resultaat te geven met een goede kans voor Joey Kroes.  TKA wist er steeds niet door heen te komen en met de uitblinkende verdedigers Roy Diepman en Ivor Smook leek dat voor hen steeds meer een onbegonnen zaak. Echter met vijf man achterin bleek het overgeven van de directe tegenstander niet altijd zonder risico. En ook liet tegenstander TKA, Hoonhorst meer ruimte dan verwacht. Hoonhorst ging weer terug naar 1-4-3-3, met dien verstande dat vastgehouden werd aan compactheid en ook sprake was van ugdekking achterin en op het middenveld. Met name Wouter van der Kamp liet, op 4 in de verdediging, goed zien hoe dat moest. Het duurde dan ook niet lang voor Sten Klein  Herenbrink, Hoonhorst op een verdiende 0-1 voorsprong zette. Kort na de hervatting maakte TKA via een penalty (op appel) gelijk. Hoonhorst zette vervolgens nog eens extra aan en via een hoekschop van Youri van Mourik liet Kroes (met het hoofd) de 1-2 aantekenen. Hoonhorst vocht voor iedere meter. Het was een hecht collectief. TKA wist daar nog maar weinig tegenover te zetten. De technisch begaafde voetballers van TKA strandden iedere keer op een muur van Hoonhorster voetballers. En Hoonhorst kwam er iedere keer dreigend uit. Soms op het randje met 6 gele kaarten en een rode kaart voor Hoonhorst, maar altijd met de intentie om te blijven voetballen. Zo ook tien minuten voor tijd toen Kroes weer eens alleen op de keeper afging. De bal ging via de verdediger achter zijn eigen doelman. Eindstand 1-3.

USV doet hele goede zaken tegen Buinen

Ondanks de onophoudelijke regen en aan beide kanten de nodige personele zorgen, schotelden USV en Buinen het onder paraplu’s verscholen publiek een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor. Op het kunstgras van sportpark Hulsterlanden was de openingsfase van het duel tussen beide subtoppers in evenwicht. Een vlotte openingstreffer van Buinen ging niet door wegens buitenspel. In de 23e minuut kwam USV op voorsprong. Dankzij goed werk van Niels Kappert, een voorzet op maat van Sander Schaeffer en strakke afronding van Jort Kouwen (1-0). Dit voordeel hield niet lang stand. Een corner van Buinen krulde via het scheenbeen van Sander Schaeffer onhoudbaar achter USV-doelman Thijs van Vliet (1-1). Het laatste kwartier voor rust draaide USV op volle toeren. Dreiging vooral was er over de rechterkant via de sterke Brian Grooters. Die leek op slag van rust voor een nieuwe voorsprong te zorgen, maar zijn schot spatte uiteen op de kruising. Direct na de hervatting begon USV met hetzelfde elan en speelde met uitstekend voetbal een paar grote kansen bij elkaar. Pogingen van Thijmen Stegeman en tot twee keer toe Niels Kappert misten rakelings het doel. In de 69e minuut kwam USV alsnog en zeer verdiend op voorsprong. De steeds nadrukkelijker aanwezige Leon Kooiker kreeg te veel ruimte en schoot schitterend raak (2-1). Opnieuw was de vreugde van korte duur door een snel antwoord van Jay van der Hooft (2-2). Weer ging USV op zoek naar een voorsprong. Buinen wankelde en zag ook nog keeper Nick Haandrikman afhaken met een blessure. In de 87e minuut stond USV voor de derde keer op winst. Een corner van Thijmen Stegeman belandde via de kluts voor de voeten van de ingevallen Wouter Smudde (3-2). Buinen gaf nog niet op, maar werd in de 89e minuut definitief geklopt door een vlijmscherpe counter van USV met als eindstation Leon Kooiker (4-2). Door de zege op de concurrent steeg USV naar de derde plaats op de ranglijst. ZDonderdagavond oefent USV thuis tegen Rouveen (20.00 uur). Komende zondag is USV vrij. Zondag 3 maart vervolgt  USV de competitie thuis tegen Protos. Een sleutelduel in de strijd om 2e periode.

 

Verslag: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.