Voetbal regio Dalfsen

0273684_IMG_2134_1.jpg
Frank Kuiper (7) speelde in de slotfase een opvallende rol met een onnavolgbare assist en een gemiste strafschop.

Driepunter voor ASC’62 tegen DESZ Zwartsluis

Na drie competitienederlagen op rij, was ASC’62 meerdere plekken gezakt op de ranglijst. De 9e plek is een nacompetitie plek en was dichtbij gekomen en juist de ploeg die op deze plek staat was de tegenstander van deze middag, DESZ uit Zwartsluis. Waar twee weken geleden de Dalfsenaren al na twee minuten met tien man kwamen te staan, overkwam dat nu de tegenstander. Erik Bos sneed door de verdediging heen en werd binnen de 16 door de doelman naar de grond gewerkt. De scheidsrechter kende geen twijfel, strafschop en een rode kaart voor de doelman. Vervolgens werd de penalty onberispelijk door Wouter de Boer binnen geschoten. ASC leek even een gemakkelijk middag te krijgen, maar maakte het zichzelf moeilijk door in een veel te traag tempo de bal rond te schuiven. Ook aanvallend werden verkeerde keuzes gemaakt. In plaats van de ruimte via de zijkanten te gebruiken, werden passes gegeven door het centrum. Daar waren de ballen meestal een gemakkelijk prooi voor de compact opgestelde verdediging van de tegenstander. De gastheren bleven loeren op een foutje van ASC en die kwam na een half uur spelen. Balverlies en vervolgens snel omschakelen. Vijf seconden later lag de gelijkmaker in het netje. De Dalfsenaren werden hierdoor niet echt wakker geschud en mochten blij zijn dat DESZ voor rust niet op voorsprong kwam.

Na de hervatting stond ASC wel breder en dat kwam het spel ten goede. Het resulteerde dan ook al snel weer in een voorsprong. Pim van Gelder bediende Matthijs van Gelder met een niet te missen mogelijkheid (1-2). Maar ook nu kwam er weer verslapping in het spel en drukte ASC niet door en de thuisploeg nam het initiatief weer over. Nadat al enkele waarschuwingen waren afgegeven, werd na mistasten in de ASC-defensie eenvoudig de 2-2 binnengeschoten. Na een fase van “het kan alle kanten op”, viel een kwartier voor tijd het kwartje goed voor de wit-blauwe formatie. Na een goede aanval over rechts, kopte Erik Bos de bal in de voeten van Pim van Gelder, die vervolgens verwoestend uithaalde. De thuisploeg was vervolgens niet weer in staat de druk echt op te voeren en toen kort voor het einde ze ook nog met negen man verder moesten, vanwege een blessure en er geen wisselmogelijkheden meer waren, was het gespeeld. ASC wist daarvan te profiteren en scoorde in de laatste minuten nog tweemaal. Eerst met een schot in de korte hoek door Chiel Pasman en de 2-5 eindstand werd door Jord Stevens, met een bekeken schot, op het scorebord gezet. De komende twee zaterdagen staan er geen competitiewedstrijden voor ASC op het programma. Wel wordt er tweemaal geoefend op sportpark Gerner. Eerst aanstaande donderdagavond om 20.00 uur tegen OWIOS uit Oldebroek en daarna op zaterdag 24 februari om 14.30 uur tegen ASV ’57 uit Aadorp.

Late winst USV bij SPW in Stadskanaal

Op sportpark Noord in Stadskanaal nam USV meteen het heft in handen. Met verzorgd spel en goede combinaties werd de verdediging van SPW stevig onder druk gezet. Hele grote kansen leverde het overwicht niet op. Leon Kooiker had voor rust een tweetal goede mogelijkheden, maar stuitte op doelman Jarno Kip en mikte even later te hoog. USV had heel veel balbezit, maar het ontbrak aan nauwkeurigheid om de stugge SPW-verdediging eens echt uit elkaar te spelen. Kort erna kroop de thuisclub een paar keer uit haar schulp. De tot dan vrijwel werkloze doelman Thijs van Vliet moest ineens gestrekt naar de hoek na een inzet van spits Stefan Bolk. Bijna de wedstrijd op zijn kop. Na de hervatting voerde USV het tempo nog verder op. En volgde een spervuur aan doelpogingen.

Stuk voor stuk misten ze richting, kracht of venijn om de prima keepende Jarno Kip te kloppen. Met een blik op de klok werden de meegereisde USV-supporters er een tikkeltje moedeloos van. En toen was daar in de 79e minuut de goochel act van Frank Kuiper op de achterlijn waarmee hij Niek Ekkelenkamp in stelling bracht. De uithaal van de linkerverdediger was zelfs Jarno Kip te machtig (0-1). USV zette meteen aan om de deur definitief in het slot te gooien. Dat leek ook te lukken. Maar eerst werd de treffer van Jort Kouwen afgevlagd. Waarna USV in de 85e minuut een penalty kreeg na een overtreding op Max Schaeffer. Ook deze buitenkans was niet aan USV besteed. Frank Kuiper mikte laag in de hoek, maar wie anders dan keeper Kip lag daar ook. Uiteindelijk was het Jort Kouwen die in de 88e minuut van dichtbij voor de beslissing zorgde (0-2). Een meer dan verdiende overwinning. Zondag speelt USV de inhaalwedstrijd tegen Buinen. Aanvang 14.00 op sportpark Hulsterlanden.

 

 

Verslag: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.