Vinylmiddag in Zaal Dijk op eerste zondag van maart

0274538_Vinylmiddag_-_Dijk_-_1.jpg
Jan Bloten (in blauw shirt) is de animator van de Vinylmiddag in Zaal Dijk met achter de draaitafel diskjockeys van weleer waaronder Jan Grondman (in gebloemd shirt).

LEMELE – Op zondag 3 maart staat vanaf 15.00 uur een vinylmiddag gepland in Zaal Dijk.

Het idee ontsproot uit het brein van Jan Bloten. De 45-toerenplaatjesfanaat uit Lemele heeft een gigantische collectie singles en is een geliefd draaitafelartiest op feesten en partijen, vooral bij lieden die een hang hebben naar de sixties, seventies, eighties en zelfs nineties van de vorige eeuw.

2500 singles

“Ik heb eigenaar Roel Dijk gepolst of het misschien een leuk idee was, een vinylmiddag”, licht Bloten toe. “Die reageerde direct positief. Als fanatiek verzamelaar van singletjes heb ik ooit een flink deel van de collectie van Zaal Dijk overgenomen. Het plan is om samen met de deejays van weleer, en dan met name die van ’t Keldertje en daarna de rockkelder, een gezellige middag te houden, met muziek die destijds populair was. Ik heb contact gezocht met verschillende discjockeys die ooit in Dijk hebben gedraaid en iedereen reageerde positief en heeft er machtig veel zin in. Een ruwe schets: Herman Sibelt draaide in de jaren zeventig en tachtig. Jan Grondman, zat om en nabij van 1979 tot 1990 achter de draaitafel. Jan werd opgevolgd door Bert van Losser, bekend van RTV Oost. Daarna kwam Hans van Lingen, de huidige kroegbaas uit Ommen, die het publiek muzikaal heeft vermaakt van 1997 tot 2008. ’t Keldertje was toen al getransformeerd tot rockkelder. Mijn heilige voornemen is om zo’n 2500 singles mee te slepen naar Dijk.”

Hoogmis

Volgens Jan slaat het idee goed aan en wordt er verheugd op gereageerd. Het wordt een hoogmis voor de 45-toeren single en een ode aan het onvolprezen vinyl. “Gezien de respons verwacht ik een volle bak en een gezellige middag, met een flinke knipoog naar gouden muziektijden.” Kortom: vinylgoochelaars, zet ‘m in de agenda, met rood omrandt. ‘Let the good times roll!’ De entree is vrij.

 

Tekst/Foto: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.