Vilsteren knokt zich naar drie punten in Lelystad

0274522_voetbal_-_5.jpg

LELYSTAD – Voor de voetballers van Vilsteren wachtte op de laatste zondag van februari ‘de barre tocht’ naar Lelystad. Exacter sportcomplex de Doggersbank, de standplaats van ‘vreemde eend in de bijt’ Batavia ’90.

Een dik uur jagen door de sombere Flevopolder, met zijn kaarsrechte wegen en doorweekte akkers. Als je dan toch op last van de voetbalbond zo’n reis onderneemt, zorg dan in ieder geval dat het geen nutteloze onderneming wordt. Maar goed, daarvoor is de medewerking van de zondag-afdeling van Batavia ’90 nodig, een stevige middenmoter in 5F. Allesbehalve een appeltje/eitje dus.

Een verloren zondag werd het niet voor Dik Runherd en zijn team. “Ik kan met trots melden dat we met 3-1 hebben gewonnen”, meldde de keuzeheer van Vilsteren. “Een prima teamprestatie. Makkelijk ging het niet en we misten een aantal vaste krachten, maar de vervangers hebben het prima gedaan, met een glansrol voor mijn doelman (Niels Veltmaat, WL).”
Kort voor rust kroop mocht Sven Koggel voorbereidende werkzaamheden van Justus von Martels bekronen. Een kwartiertje na de thee besloot invaller Job de Groot maar eens uit te halen. De afstandsraket die van z’n rechter vloog, zeilde met precisie richting doel, geen houden aan. Als met een minuutje of tien te gaan de aansluitingstreffer valt is het billen knijpen. Doelman Veltmaat laat meerdere zien dat-ie geen vliegen staat te vangen in het doel en weigert nog een keer te capituleren. In de allerlaatste minuut komt de bevrijding als de bal na een handsbal op de stip gaat. Koggel laat zich dit buitenkansje van elf meter niet ontglippen, 1-3.

Runherd stuurde de volgende elf de wei in: Niels Veltmaat, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee, Mathijs Kamphuis, Koen Kortstee (46. Job de Groot), Sven Koggel, Lars Kampman, Diede Veltmaat (64. Sem Meulman), Justus von Martels (71. Bas Rietman) en Jeffrey Feijen.
Stand 5F Oost (zondag): Terwolde 11-30, Hoonhorst 11-27, Raalte 12-27, TKA 13-26, Zwolle 13-24, Davo 11-18, , Emst 13-18, Batavia ’90 12-17, Go-Ahead 11-14, Vilsteren 13-13, Wissel 14-8, Wesepe 14-7 en Vaassen 12-0.
Zondag speelt v.v. Vilsteren thuis tegen Wesepe. Op De Molenesch wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Verslag: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.