Vechtzompen nemen deel aan SAIL Kampen 2024

0273647_Vier_Vechtzompen.jpg

REGIO – Het Vechtdal maakt zich op voor een bijzondere gebeurtenis: alle Vechtzompen in de regio zullen deelnemen aan het internationale maritieme spektakel, SAIL Kampen 2024. Met naar verwachting meer dan 60 historische schepen en een geschat aantal van 250.000 bezoekers, zal Kampen bruisen van activiteit en nautische pracht.

SAIL Kampen 2024 biedt niet alleen een scala aan historische schepen, maar ook een rijke culturele ervaring. Langs de kades zijn bezoekers getuige van de majestueuze zeilschepen uit binnen- en buitenland, die de rijke maritieme geschiedenis tot leven brengen. Het programma omvat demonstraties, optredens van shantykoren, straatartiesten, dweilorkesten, komieken en levende standbeelden, waardoor het een feestelijke sfeer belooft te worden voor jong en oud.

Nauwe samenwerking

De Vechtzompen die deelnemen aan SAIL Kampen 2024 zijn ‘De Vechtzomp’ uit Dalfsen, ‘Hanzestad Ommen’, ‘De Grammesberghe’ uit Gramsbergen, ‘De Mölle’ uit Laar (D), en ‘Stad Hardenberg’, vertegenwoordigd door ‘Sompy’, een 50% model van een Zomp, evenals de bijzondere Stoom-salonboot ‘SILKIE’ uit 1907. De deelname van de Vechtzompen aan SAIL Kampen 2024 is het resultaat van nauwe samenwerking tussen verschillende stichtingen in het Vechtdal. Het doel is om niet alleen de Vechtzompen zelf te promoten, maar ook om de rijke geschiedenis van de regio en het Vechtdal als toeristische bestemming, inclusief de nabijgelegen grensregio, onder de aandacht te brengen.

Beleving

Voorafgaand aan de festiviteiten in Kampen zullen de schepen op 28 maart overnachten in Hasselt. Die dag staat ook een ontmoeting met de Burgemeester van Hasselt op het programma, gevolgd door een korte vaartour door het historische centrum van de stad. Op vrijdagochtend zetten de Vechtzompen koers naar Kampen, waar ze rond 15.00 uur worden verwacht. Tot en met maandag zullen de schepen te bewonderen zijn in de Oude Buitenhaven, waar bezoekers de gelegenheid krijgen om ze van dichtbij te bekijken. Dagelijks worden er ook korte vaartochten gehouden, waardoor de beleving compleet wordt gemaakt. Kijk voor meer informatie op

www.visitkampen.nl/sailkampen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.