Sportclub Lemele heeft geen kind aan SVV ’56

0274502_Lemele_-_SVV_-_3.jpg
Sportclub Lemele hield negentig minuten lang druk op het doel van SVV '56. Jelmer Kleinjan en Ruben Schottert kijken na het verloop van een afgeslagen aanval.

LEMELE – Op tien rondes voor het eind van de competitie staat sportclub Lemele op de meeste begeerde positie van de ranglijst. Blijft de ploeg van trainer Geert Tichelaar winnen, dan kan de kampioensvlag gehesen worden. Afkloppen. Zo ver is het nog niet. We moeten het maar per wedstrijd bekijken.

De eerste in de tiendelige reeks van hordes die genomen moet worden is ‘het andere oranje’ uit Sibculo. Strijdtoneel is het vertrouwde Zandeinde. De bezoekers zijn bezig aan een dramatisch seizoen en bezetten de meest gehate positie van 5C. Wie een 2-tje op het totoformulier invult zal ongetwijfeld voor gek worden versleten, maar in het voetbal (en het huwelijk) gebeuren wel meer vreemde zaken. Maar oké, laten we ons geen gekke dingen in het hoofd halen, de ploeg uit Sibculo mag niet de bananenschil worden waartegen de koploper een halve, laat staan een hele uitglijer tegen maakt. Hoewel het verleden duidelijk maakt dat tot een recent verleden deze affiche altijd garant stond voor een strijd van gelijkwaardige ploegen, staan de zaken er dit seizoen compleet anders voor. Op basis van de ranglijst rijst in eerste instantie niet zozeer de vraag op of Lemele gaat winnen, maar met hoeveel.

Dat laatste kwam uit. Zonder groots te spelen, maar ook zonder ook maar een moment in gevaar te komen voetbalde de thuisclub naar een regelmatige, bijzonder eentonige 4-0 zege. Nadat de bezoekers een paar keer met de schrik vrijkwamen werd na iets meer dan een half uurtje ballen de ban gebroken door Tim Schotman. Op slag van rust was diezelfde Schotman verantwoordelijk voor 2-0, maar dat hebben alleen de toeschouwers gezien die een plekje bij het raam konden bemachtigen. Pluvius bewaarde zijn toorn niet voor in de rust, maar trok alle registers open met nog een minuutje of tien te gaan voordat de veldacteurs aan de welverdiende thee konden. ‘Donnerwetter!’ Een minuutje of tien na de onderbreking voltooit (op)Schotman zijn trilogie en eigenlijk is er daarna voor de toeschouwers niet veel meer aan. Het is kat en muis en ‘de kat’ wordt slordig. De buit is binnen. Het enige schrikmomentje is als Bakhuis ter aarde stort. Met een donker verleden voor wat betreft schouderletsel neemt Tichelaar geen risico en wisselt zijn vleugelaanvaller. Het is toch al klaar. Sibculo kan geen pot breken. Doelwachter Weelink is zo goed als werkeloos. De thuisclub hoeft niet meer zo nodig. Toch slaat de koploper van 5C nog een keer toe. Met een daverende kanonskogel geeft Jelmer Kleinjan vanuit een vrije trap de score een nog fraaier aanzicht (4-0). De lach op de gezichten van de thuisaanhang werd nog breder nadat werd vernomen dat concurrent HTC punten had verspeeld in en tegen Wijthmen en Lemele riant en soeverein vier punten los staat.

De veldacteurs: Ruan Weelink, Damien Dijk (66. JR Pkikroh-ngam), Remon Kleinlugtenbeld, Job Willems, Ruben Schottert (46. Wytze Schrier), Erik Lubbers, Robin Schoenmaker, Tim Schotman, Yoran Bakhuis (54. Stijn Horsman), Yur Hekman (79. Chiel Zandman) en Jelmer Kleinjan.
Stand 5C Oost: Lemele 13-33, HTC 13-29, Sportlust 13-28, Noord Veluwe Boys 13-24, Mariënheem 13-21, Wijthmen 12-17, UD 12-15, Kampen 13-13 (25-28), Zalk 13-13 (21-39), MVV ’69 13-12, VSW 13-9 en SVV ’56 13-4.

Sportclub Lemele speelt zaterdag uit tegen v.v. Kampen. De wedstrijd op sportcomplex De Maten begint om 14.30 uur.

Verslag: Willem Lampe

 

Meer foto's

Rechtervleugelverdediger Damien Dijk heeft namens SC Lemele aanvallende intenties.
Schrikmomentje in de wedstrijd Lemele-SVV '56. Aanvaller Yoran Bakhuis is neergestort met een schouderblessure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.