Sportclub Lemele blijft aan kop na winst in Mariënheem

MARIËNHEEM – Sportclub Lemele speelde eind september de eerste wedstrijd van de lopende competitie en won op het vertrouwde Zandeinde met 4-0 van Mariënheem. De heenronde is voorbij. Zaterdag werd een begin gemaakt met deel 2, de terugronde. Met Lemele als trotse lijstaanvoerder van 5C.

Tegenstander Mariënheem is een stevige middenmoter. De voormalige zondagclub wisselt teleurstellende nederlagen af met verrassende overwinningen. Geen peil op te trekken. Onvoorstelbaar onvoorspelbaar die oranjehemden. Uitkijken geblazen dus voor de equipe van Geert Tichelaar. Voor elke tegenstander ligt een uitdaging om van de koploper te winnen, dat zijn dubbeltellers, de krenten in de pap, goed voor de moraal. Lemele is voorlopig de prooi waar de overige deelnemers van 5C op jagen. De vlag kan nog lange niet in top. Nog elf keer een proeve van bekwaamheid ondergaan, te beginnen in Mariënheem. Een wedstrijd bij kaarslicht in het door de N35 doorsneden kerkdorp.

Blijft vreemd. Het beginsignaal in Mariënheem klonk om half vijf in de middag, een tijdstip, waarop spelers en begeleiding van Lemele doorgaan fris gedoucht met een biertje en een broodje kroket, dorst en stevige trek verdrijven. “Voor een keer is het niet zo erg”, vond Ruan Weelink. “Maar liever niet elke week.” De doelman was goed gemutst en hoefde deze middag niet de balende gang richting doelnet te maken. Zijn heiligdom bleef onbezoedeld. “We hadden het voor rust best lastig. Na de thee en wind mee ging het makkelijker en op basis daarvan vind ik dat we verdiend hebben gewonnen.” Op ’t Asspel is het Jelmer Kleinjan die na iets meer dan een uurtje ballen de ban breekt voor Tichelaar en zijn gevolg. Als Tim (op)Schotman zorgt voor 0-2 spelen de bezoekers een gewonnen partij.

Stand 5C Oost: Lemele 12-30, HTC 12-28, Sportlust 12-25, Noord Veluwe Boys 12-24, Mariënheem 12-18, Wijthmen 11-16, UD 11-15, Zalk 12-13, MVV ’69 12-12, Kampen 12-10, VSW 12-6 en SVV ’56 12-4.

Zaterdag heeft Lemele geen competitieverplichting.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.