Sloten en vijvers in wijk de Dante worden opgeschoond

0274262_Baggeren_Dante_-_3.jpg

OMMEN – In wijk de Dante is een begin gemaakt met het uitbaggeren van de sloten en vijvers die de woonwijk doorkruizen en omsingelen. Bedoeling is dat het water schoon blijft en door kan stromen.

Op enkele plaatsen waren de doorgangen zo goed als onbegaanbaar vanwege ingewaaide takken, modder, slib, gezonken bladeren en drijfvuil. Door de bodem schoon te vegen wordt de watergang dieper, stroomt het water beter door, wordt de algen- en plantengroei geremd en de waterkwaliteit beter.

Tot half april

De bewoners van de woonwijk kregen in de eerste week van februari een A4-tje in de bus waarop waterschap Vechtstromen melding maakte van de aankomende werkzaamheden. Het vrijgekomen slib wordt afgevoerd naar een depot buiten de bebouwde kom. In verband met de werkzaamheden kunnen her en der groenstroken en bermen tijdelijk worden afgesloten. De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio april. Het onderwaterleven wordt wel flink opgeschud en verstoord, maar oké, het is een pasje achteruit, om na de klus twee reuzensprongen vooruit te maken.
De werkzaamheden zijn in de derde week van februari gestart in de vijverpartij tussen het Broekdijkje en de Merelstraat en worden uitgevoerd door NONAK/Dunnewind Groep. Meer info via www.vechtstromen.nl

Tekst/Foto’s: Willem Lampe

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.