‘Samen aan tafel’ in De Overkant

Ruim negentig personen hadden zich aangemeld om gezamenlijk een broodmaaltijd te nuttigen.

DALFSEN – Onder het motto ‘Samen aan tafel’ werd afgelopen donderdag weer een broodmaaltijd gehouden. Deze avond werd georganiseerd door de gezamenlijke diaconieën en Caritas in kerkelijk zalencentrum De Overkant. Vervoer en dieetwensen werden indien nodig, geregeld.

Beheerdersechtpaar Henk en Helena Schuurman zorgden voor de broodmaaltijd. Gezien de enthousiaste reacties uit het verleden is ‘samen tafelen’ een succesformule geworden voor iedereen die gezellig met anderen aan tafel wil. “Wij merkten hoe velen ieder jaar weer genoten en naar deze avond uitkeken. Het was altijd leuk om het enthousiasme van de deelnemers te zien. Navraag leerde dat er duidelijk behoefte was aan het gezamenlijk nuttigen van een maaltijd. De leeftijd, net zo min als het kerkgebonden zijn, speelt hierbij een rol. We hebben de grote zaal ook nu nagenoeg vol. Iedere deelnemer betaalt een kleine bijdrage en de overige kosten worden door de gezamenlijke kerken betaald”, aldus het beheerdersechtpaar.

Eens per jaar

De gezamenlijke maaltijd wordt indien mogelijk één keer per jaar gehouden, bij voorkeur in de maand januari. In deze tijd van het jaar zijn de avonden lang en ‘kouder’ en zoekt men wat extra gezelligheid. Wegens grote drukte in de zaalbezetting vond de maaltijd een aantal weken later plaats, dan normaal. Het beheerdersechtpaar en enkele medewerkers hadden ook deze keer weer hun uiterste best gedaan. Vooraf soep met veel eigengemaakte balletjes en daarna was er een buffet met diverse broodjes, een slaatje en een warme snack. Mevrouw van Dommelen was wederom bereid gevonden om de broodmaaltijd te openen en de heer Snijder las hierna een toepasselijk gedicht voor met een eigentijdse inbreng.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.