Ruim 250 kinderen bezoeken het gemeentehuis in Dalfsen

0274658_Scholenbezoekgemeente_Dalfsen2024.jpg
Maandag 12 februari trapte basisschool De Vuursteen uit Dalfsen het scholenbezoek af samen met raadslid Rietje Lassche-Visscher.

DALFSEN – Hoe werkt de gemeente eigenlijk? Dat is een vraag waar ruim 250 kinderen van groep 7/8 van basisscholen uit de gemeente Dalfsen antwoord op krijgen tijdens hun bezoek aan het gemeentehuis. Alle basisscholen in de gemeente hebben van de gemeente een uitnodiging gekregen voor dit bezoek. Tot nu toe hebben elf van de zeventien scholen zich hiervoor aangemeld.

In anderhalf uur krijgen de leerlingen een kijkje in de wereld van de gemeente en de lokale politiek. Hoe werkt dat eigenlijk? Wat doen de (kinder)burgemeester en raadsleden precies? Ze mogen burgemeester Erica van Lente en één van de Dalfser gemeenteraadsleden al hun vragen stellen. Er is een quiz, korte rondleiding door het gemeentehuis en een foto met de burgemeester. De opwinding is voelbaar als de kinderen plaatsnemen op de stoelen in de raadzaal. Praten door een microfoon en tegelijkertijd jezelf op een groot scherm zien; zo voelt dat dus! De kinderburgemeester blijkt al behoorlijk bekend onder deze groep jonge inwoners. Eind van dit schooljaar kunnen leerlingen die volgend schooljaar in groep 7 of 8 zitten zich aanmelden om kinderburgemeester te worden. Misschien is dat wel een van deze enthousiaste leerlingen. Dit bezoek aan de gemeente zal in ieder geval niet snel vergeten worden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.