Politiek Verwoord: VVD

0274119_vvd_ommen_logo.jpg

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Richard Smits van de VVD aan het woord.

Als fractie van VVD worden we regelmatig benaderd om over zaken te spreken die spelen binnen de gemeente. Dit kunnen de reguliere organisaties zijn, denk hierbij aan Plaatselijke belangen, OVO, Stichting Ondernemers Fonds Ommen, maar ook sportverenigingen. Daarnaast worden we ook benaderd door buurtbewoners die zich verenigd hebben, maar ook individuele bewoners.

Divers

De vragen zijn heel divers, Vereniging van Eigenaren van een bungalowpark die de trage gang van zaken betreuren en of wij vanuit politiek dit mogelijk kunnen versnellen. Een inwoner die een geschil heeft met gemeente over compensatie. Ondanks dat er een uitspraak is gedaan door de rechter, komt het niet tot een schikking die voor beide partijen passend is. Ook een ondernemer die door de mogelijke knip in de Julianastraat het voortbestaan van zijn bedrijf in gevaar ziet komen. De ontvangen input gebruiken wij voor de raadsvergadering. Een inwoner die belt met de vraag waarom de Coevorderweg is afgesloten (van de zomer) en zegt dat de ondernemer weer alle ruimte krijgt om zijn bedrijf uit te breiden. Na uitleg vanuit onze fractie, kijkt deze inwoner op een hele andere manier naar deze aanpassing.
We krijgen ook geregeld mails en appjes. Een inwoner van de Vechtkade die filmpjes doorstuurt van een illegale straatrace aan de Varsenerdijk, deze worden gedeeld met de verantwoordelijken binnen de gemeente. Een notoire schrijver die hele epistels schrijft over zijn visie van de politiek en alles wat er sinds de Tweede Wereldoorlog misgaat in ons land. Je kunt er een boek mee samenstellen.

In gesprek

Dat niet iedereen het eens is met onze partij, hebben we tijdens de laatste verkiezingen ervaren. Zoals eerder in een bijdrage van ons kenbaar gemaakt, kregen we persoonlijk bijzondere post in onze brievenbus. Jammer dat deze persoon niet via de reguliere weg met ons in gesprek wilde gaan. Als VVD willen we graag met de inwoners in gesprek blijven, ook al hebben we niet dezelfde mening.

Indien u met de VVD-fractie in gesprek wilt gaan over zaken die binnen de gemeente Ommen spelen, gegevens kunt u vinden op de gemeentepagina of via site van VVD-Ommen.

Namens fractie VVD-Ommen
Richard Smits

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.