Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

0273412_logo_Gemeentebelangen.jpg

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Jelle Hekman van Gemeentebelangen aan het woord.

Als jongste raadslid (30) in de gemeente en ook een van de jongste leden van mijn partij merk ik dat het erg lastig is om mensen en voornamelijk jonge mensen te enthousiasmeren om politiek betrokken te worden. Dit terwijl het zo belangrijk is dat de gemeenteraad een afspiegeling is van de maatschappij en hier horen zeker jonge mensen bij. Landelijk zien we al jaren een trend dat politieke partijen steeds meer moeite hebben met het vinden van voldoende mensen die politiek geïnteresseerd zijn, dit geldt ook voor gemeentelijke politiek en we kunnen dan wel aannemen dat we hier in Dalfsen daar ook de effecten van merken.

De oorzaken van deze ontwikkelingen zijn altijd lastig te doorgronden en zullen per persoon verschillen. Onze levens zijn drukker geworden en mensen hebben gevoelsmatig minder tijd om zich te committeren aan een politieke partij, laat staan zich verkiesbaar te stellen voor een functie als raadslid. Daarnaast kan een algemeen gebrek aan interesse in de politiek, negatieve percepties van de politiek, de complexiteit van het raadswerk en een gebrek aan diversiteit in de politiek mensen er ook van weerhouden om de stap te nemen zich aan te melden bij een politieke partij.

Belangrijk werk

En alhoewel ik niet kan ontkennen dat een functie als raadslid een tijdrovende klus kan zijn en ik sommige onderwerpen compleet moet onderzoeken voordat ik het idee heb dat ik het begrijp, is het zeker ook erg dankbaar en vooral belangrijk werk. Om tot een goede invulling van de gemeenteraad te komen is het belangrijk dat er over twee jaar weer voldoende mensen op de kieslijst staan en dat zou u/jij ook kunnen zijn. Want het raadswerk heeft zeker heel mooie kanten. Je hebt impact op je eigen leefomgeving en je bent een vertegenwoordiging voor de mensen uit jouw omgeving. Daarnaast zorgt het raadslidmaatschap ook voor een gigantisch persoonlijke ontwikkeling en leer je enorm veel nieuwe dingen.

Positief en enthousiast

Mijn oproep aan een ieder zou zijn, ben je enigszins geïnteresseerd in de lokale politiek of wil je gewoonweg het best voor je omgeving maar denk je om een van bovenstaande redenen dat het niks voor u of jou is? Verdiep je eens in het werk van de gemeenteraad en hoe de raadsleden dit ervaren. Zoek eens contact met een raadslid of een politieke partij, kom een keer langs in de fractie, spreek een van ons gewoon eens aan in het dorp, bel of mail. Het zal u verbazen hoe positief en enthousiast de raadsleden over hun werk kunnen vertellen.

Wilt u/wil jij vrijblijvend ontdekken of het raadswerk voor onze lokale partij iets voor u/je is? Gemeentebelangen houdt een workshop ‘Lokale raad’ op 13 februari en 5 maart in Hoonhorst. Opgeven is nog mogelijk via gemeentebelangen@dalfsen.nl

Jelle Hekman
Gemeentebelangen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.