Politiek Verwoord: LPO

0273158_Logo_LPO.jpg

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Arjan Hemmink van de LPO aan het woord.

Een van de grootste dilemma’s waar we tegenwoordig mee te maken hebben, is de mate van tolerantie binnen de samenleving en de vraag; “Wat gunnen wij elkaar nog?” De samenleving verhardt, het debat wordt feller en de acceptatie naar elkaar neemt af. Dat is landelijk het geval, maar ook in Ommen. Iedereen gaat uit van eigen belang, het NIMBY (not in my backyard) effect is overal zichtbaar.

Belangen

Of we het nou hebben over de flexwoningen, de Vechtkade of de windmolens, algemene consensus gaan we nooit bereiken. Laat voorop staan, de LPO is voorstander van de flexwoningen, alleen de mate van participatie en communicatie richting omwonenden kan en moet beter. De optimale uitvoering is er niet, maar als men zich gehoord voelt, is er vaak meer mogelijk. En qua Vechtkade, iedere ingreep die je doet zorgt voor verlichting aan de ene kant, maar creëert overlast op een andere plek. Je doet het nooit voor iedereen goed, maar hoe je inwoners meeneemt in het proces, is het toverwoord.

Gunnen

Wat in deze tijd ook speelt, of de afgelopen maand heeft gespeeld, is de tent die op de Voormars heeft gestaan tijdens kerst en oud en nieuw. Ook daarover waren de meningen verdeeld. Wij hebben omwonenden vanaf de Voormars gesproken die voorstander zijn van de tent en de mogelijkheden van vertier voor de jongeren binnen onze gemeente. Kortstondig een klein beetje overlast tegenover het genot van de jeugd, zij zien geen bezwaar. Aan de andere kant heb je inwoners die vanuit een volledig andere, soms ideologische kant hier naar kijken. Die vinden dat het een inbreuk maakt op hun woongenot of het beleven van religie. Ook hier kan je het nooit goed doen voor iedereen. Het belang van de een druist in tegen de wens van de ander. Het grote voordeel is dat er de laatste jaren geen overlast en vandalisme meer is tijdens oud en nieuw. Dat is volgens de LPO ook heel veel waard. Maar: als bij ons in de buurt iemand een feest geeft en die meldt het keurig van tevoren, kunnen wij daar prima mee leven. Is er zomaar tot in de late uurtjes sprake van ‘geluidsoverlast’, dan kan het wel tot wrevel leiden. Ook hier is weer de mate van communicatie het toverwoord. Hoe ga je met elkaar om? Wat gunnen wij elkaar? En in hoeverre gaat het eigen belang voor ten opzichte van het belang van de ander?

Als LPO hopen wij dat we als Ommer gemeenschap met elkaar in gesprek blijven, blijven luisteren naar elkaars argumenten en gevoelens niet de boventoon laten voeren. Wij horen graag uw mening over allerhande zaken die spelen binnen onze mooie gemeente en nodigen u graag uit om bij ons binnen te komen lopen bij ons inloopuurtje tijdens een fractieoverleg in de Carrousel. Voor de exacte data verwijzen wij graag naar onze website www.lokalepartijommen.nl.

Arjan Hemmink
Commissielid Lokale Partij Ommen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.