‘Over jouw thuis en dat van mij’

0273630_StarbijeenkomstPVWLOmmen.jpg

OMMEN – Vier individuen met een migratieachtergrond en drie inwoners van Ommen met Nederlandse wortels hebben gedurende enkele weken met elkaar gesproken. Ze hebben in duo’s hun levensverhalen gedeeld en van elkaar geleerd.

Dit initiatief, genaamd ‘Ver Weg en Lokaal’, is opgezet door de bibliotheek in Ommen. Op vrijdag 23 februari wordt het project afgesloten en iedereen is uitgenodigd om te komen luisteren naar de verhalen die zijn voortgekomen uit deze ontmoetingen. Ook wordt er een expositie geopend.

‘Thuis’

Martine Temmink, programmamaker bij de Bibliotheek Salland, licht toe: “Het thema van de expositie is ‘Thuis’. De duo’s hebben elkaar vragen gesteld aan de hand van kaartjes over diverse onderwerpen zoals feestdagen, onderwijs en hobby’s. Vanwege de diverse achtergronden van de deelnemers zijn de verhalen zeer gevarieerd, maar er is ook veel herkenning. Begrippen zoals veiligheid, muziek en verbondenheid komen bij meerdere deelnemers terug.” Een woordkunstwerk, samengesteld uit de belangrijkste woorden uit de verhalen van de zeven deelnemers, zal worden onthuld tijdens de afsluitende bijeenkomst.
De toegang is gratis, maar het wordt op prijs gesteld als geïnteresseerden zich van tevoren aanmelden. De afsluiting vindt plaats van 16.30 tot 18.30 uur in de bibliotheek. Meer informatie is te vinden op

www.bibliotheeksalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.