Ondernemers roepen op tot actieve deelname centrumplannen

0274099_0195940Ommen-autoluw-768x576.jpg
Archieffoto: Al in 2021 voerden ondernemers actie tegen de plannen om de Vechtkade/Markt en Julianastraat voor doorgaand verkeer af te sluiten.

OMMEN – De ondernemers van Ommen zetten zich gezamenlijk in om alle centrumondernemers actiever te betrekken bij de plannen voor de bereikbaarheid van het centrum.

In een gezamenlijke nieuwsbrief benadrukken de Ondernemersvereniging Ommen (OVO), Koninklijke Horeca Nederland Afdeling Ommen (KHN), en de Stichting Ondernemersfonds Centrum Ommen het belang van een bredere participatie in het besluitvormingsproces. De afgelopen tijd hebben zij intensief overleg gehad met de gemeente, met name tijdens de ‘werktafels’ georganiseerd door het verkeersbureau Movares. Tijdens deze bijeenkomsten zijn kritische kanttekeningen geplaatst bij de voorgestelde plannen, met name met betrekking tot de voorgestelde ‘knip’ op de Vechtkade en in de Julianastraat. De ondernemers maken zich zorgen over mogelijke negatieve effecten op lokale bedrijven en het verkeer in de omgeving. Hoewel de gemeenteraad al enkele besluiten heeft genomen, is er nog ruimte voor verdere discussie. De planning omvat een commissievergadering op 21 maart en een raadsvergadering op 4 april. Ondernemers worden aangemoedigd om deel te nemen aan deze bijeenkomsten en hun standpunten te delen, omdat de definitieve besluiten naderen.

De exacte inhoud van de plannen is terug te vinden op bijgaande websites

https://verkeerincentrumommen.movares.net/

www.ommen.nl/projecten/centrumstructuur/

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.