Oese Volluk speelt ‘Wanneer de woningnood het hoogst is…’

NIEUWLEUSEN – De spelers van Toneelgroep Oese Volluk (TOV) komen dit seizoen met een blijspel over actuele thema’s waaronder grensoverschrijdend gedrag en woningnood. Het decor is een twee-onder-een kap-tiny house.

Om de woningnood op te lossen heeft de gemeente, projectleider Tiny Boks in de arm genomen. Het doel van dit project: hét tiny house ontwikkelen voor jong en oud. Echter door de hilarische gebeurtenissen blijft lang onduidelijk of Tiny slaagt in haar missie.

‘Uit de bocht’

In de linkerhelft wonen Dorien en Paul, starters op de woningmarkt. Rechts Bram en Sofia die de boerderij overgedragen hebben aan hun zoon Johan. Tiny heeft Marjan en Leonie in dienst, die de tiny houses aanpassen naar de wensen van de bewoners. Deze vakvrouwen en ook de bewoners houden zich niet aan de regels die Tiny aan het project verbindt. Bedrijfsmatige activiteiten zijn bijvoorbeeld niet toegestaan. Dorien heeft een massagesalon en heeft zich toegelegd op klankschaal en hotstone massage. Bram heeft een Post.NL servicepunt. Daardoor komen ze in de problemen. Wanneer Tiny erachter komt, vliegt ze ‘uit de bocht’, met wat we tegenwoordig grensoverschrijdend gedrag noemen. Hulp komt uit onverwachte hoek, maar voor deze climax, raken de bewoners verzeild in verwikkelingen van hoge nood tot woningnood.

Speeldata

TOV speelt op vrijdag 1 maart voor en met Taveno in de zaal van de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen. Deze uitvoering is voor iedereen toegankelijk. Taveno organiseert activiteiten voor mensen met een beperking en TOV verzorgt al vele jaren een doldwaze toneelavond waar enkele clubleden een kleine gastrol op grootse wijze vervullen.

Op zaterdag 2 maart probeert TOV met een benefietvoorstelling in De Overkant in Dalfsen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ALS. De ziekte ALS is een progressieve ziekte van de zenuwcellen waarbij de spieren geleidelijk aan uitvallen. De teams van Tour du ALS Dalfsen en Nieuwleusen beklimmen op donderdag 13 juni 2024, samen met honderden deelnemers de Mont Ventoux. Met als doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. Aanvang in De Overkant is 20.00 uur, toegang: 10 euro.

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart wordt de komedie opgevoerd in theater Carrousel in Ommen, het mooie theater in het Vechtdal, waar het stuk met een groots decor optimaal tot zijn recht komt. Aanvang 20.00 uur, toegang: 12,50 euro.

Kaarten zijn te reserveren via: 06-333133 55 of op

www.toneelgroepoesevolluk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.