NL Doet: Nationaal Grammofoonmuseum zoekt vrijwilligers voor grote schoonmaak

NIEUWLEUSEN – Over enkele weken is het zover: dan komen in het hele land weer vele honderden vrijwilligers in actie tijdens de nationale manifestatie NL Doet.

Ook het Nationaal Grammofoonmuseum haakt aan bij dit evenement. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart wil het museum zoveel mogelijk vrijwilligers charteren voor een ‘grote schoonmaak’, ter voorbereiding op de heropening op 1 april. Het Grammofoonmuseum heeft zich aangemeld voor NL Doet, met de bedoeling om het museum weer helemaal klaar te maken voor het nieuwe seizoen. De aanvraag is gehonoreerd, dat betekent dat NL Doet het museum financieel ondersteunt om deze twee vrijwilligersdagen op een gezellige manier tot een succes te maken.

Piekfijn

De uitdaging voor vrijwilligers is dus om het hele museum in twee dagen helemaal schoon te maken. Het museum roept niet alleen de eigen vrijwilligers op om mee te doen, maar ook mensen ‘van buitenaf’, die zich op deze dagen willen inzetten in het kader van NL Doet. De eigen vrijwilligers worden opgeroepen om zelf te komen en buren, vrienden, familieleden en kennissen mee te nemen voor deze schoonmaakdag. Zodat het museum er per 1 april weer piekfijn uitziet en klaar is om bezoekers te ontvangen in het nieuwe seizoen. De pronkstukken van het museum komen dan nog beter tot hun recht.
De schoonmaakdag houdt onder meer in dat vitrines, zalen en de tentoongestelde objecten gereinigd worden. Schoonmaakspullen staan gereed, het enige wat je mee moet nemen is werklust, enthousiasme en goede zin. Tijdens de pauzes is er natuurlijk tijd voor koffie, thee, versnaperingen en gezelligheid. Deze worden door het museum verzorgd!

Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via i.bakker@grammofoonmuseum.nl. Hier kan men ook terecht voor inlichtingen.

Archieffoto: Gerard Oortwijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.