Leegstand en bouwwerkzaamheden in centrum Ommen

0274396_centrum_-_leegstand_-_3.jpg

OMMEN – Om nu te spreken van een grote bouwput gaat veel te ver, maar kwartiermaker Leo Hoksbergen zal niet vrolijk worden als hij een wandelingetje maakt door het kloppend hart van Ommen.

Oké, een en ander is nog in ontwikkeling en rond het 11 Aprilplein is het mooi opgeknapt, maar er is ook een grote bouwput nabij de zuidoostelijke entree van het centrum en daar binnenin op diverse plaatsen leegstand.

Alle steen is verdwenen op de plaats waar ooit de Hema met daarboven het snooker- en poolcentrum huisde. Wat rest is een groot gat waar vrachtwagens zand afvoeren en zware machines gaten boren. Bedoeling is dat hier op termijn koopappartementen verschijnen. De aanpalende Brugstraat stond ooit vol met leuke kledingzaken en snuffelwinkels. Die zijn er nog steeds, maar er is ook leegstand, wat de gezelligheid niet ten goede komt. Het zijn de rotte tanden in een verder puntgaaf gebit. Ook in de Bermerstraat veel leegstand. De tijd dat in de leegstaande panden een patatje kon worden gescoord, een Surinaamse maaltijd worden afgehaald of een eigentijds pak worden gekocht als er een bruiloft op komst was, is voorbij.

En zo verdwijnen steeds meer fysieke winkels. Dankjewel internet. Het is zo makkelijk om met een paar drukken op de knop een stuk of zeven jassen en broeken te bestellen. Het heel spul wordt bezorgd aan de deur. Met een beetje mazzel wordt er eentje gekocht, de rest gaat kosteloos retour. Gemak dient de mens. Of het er allemaal gezelliger op wordt is een ander verhaal.Tekst/Foto’s: Willem Lampe

Meer foto's

2 REACTIES

  1. TROTS OP OMMEN !!
    Het eigentijdse pak bestaat gelukkig allang niet meer en heeft plaats gemaakt voor veel leukere mode. Ommen heeft een geweldig aanbod en elk seizoen worden de merken-paketten uitgebreid. KOOP LOKAAL zoals het Ommer mannenkoor weer helemaal strak in het pak mocht gekleed worden in 2023. De kennis, het vakmanschap en de service is aanwezig in Ommen, en daarmee preek ik niet voor eigen parochie. Wij zijn dankbaar voor de lokale klandizie die ons weet te vinden in Ommen. Samen met zeker meer dan 10 geweldige modewinkels in Ommen met gepassioneerde ondernemers is het goed voor elkaar in deze Hanzestad. Er is ruimte voor groei, er zijn kansen en mogelijkheden, Ondernemen in Ommen is een feest. we zijn er, voor de lokale klanten en hoffelijk en servicegericht ook ervoor zorgen dat de toeristen en de dagjesmensen, pieterpatters, fietsers, wandelaars, schippers, kunstliefhebbers, historici, museumbezoekers maar 1 ding willen, graag nog een keer weer naar Ommen terug, want daar wordt je nog gewoon aangesproken en geholpen. OMMEN IS GEWELDIG

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.