Kampioenskandidaat Terwolde maatje te groot voor Vilsteren

0274133_Vilsteren_-_Runherd.jpg
Trainer Dik Runherd kon het met Vilsteren niet bolwerken tegen kampioenskandidaat Terwolde en ging op de Molenesch met 1-4 onderuit.

VILSTEREN – Een paar etmalen na het carnavalsgedruis konden de voetballers van v.v. Vilsteren de borst natmaken. Hoog bezoek op de Molenesch.

Koploper Terwolde had van de tien gespeelde partijen in deze lopende competitie liefst negen potjes in winst omgezet. Dan weet je als Vilsteren zijnde, met een bescheiden positie op de ranglijst, dat de mouwen omhoog moeten en de veters stevig moeten worden aangesjord. Dat wordt schakelen in de hoogste versnelling. Vraag vooraf was of Vilsterse afweer ‘de blauwe orkaan’ kon weerstaan, en de streekgenoten Hoonhorst en Raalte, die kort achter de ranglijstaanvoerder van 5F staan, een burendienst kon bewijzen. Helaas pindakaas.

Het loodgrijze hemeldek huilde zondag dikke tranen. Niet alleen in letterlijke zin, ook in overdrachtelijke zin dreigde onheil. Vaste waarden Justus von Martels en Sven Koggel melden zich enkele uren voor het duel af, dus moest Dik Runherd weer schuiven met zijn beschikbare ‘soldaatjes’ en als de bliksem shoppen bij de reserves. Verre van ideaal, maar goed, uiteindelijk is belangrijk wie er wel zijn, niet wie er niet zijn.
De elf die het moesten gaan doen: Niels Veltmaat, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee, Mathijs Kamphuis, Nico Nijhoff (43. Fender Koggel), Jelle Niens (aanvoerder), Lars Kampman, Pim Kamphuis (35. Stijn Niens), Job de Groot en Jari Vlierman (46. Diede Veltmaat).

“Hoewel de trainer van hun (Mitchel de Groot, WL) beweerde dat dit hun slechte wedstrijd van het seizoen was, zie ik hun wel als kampioenskandidaat nummer een”, vertelde Runherd na afloop van de met 1-4 verloren wedstrijd. “Deze ploeg was simpelweg een maatje te groot voor ons. We kwamen voor de pauze nog terug naar 1-2. Kregen zelfs kansen op de gelijkmaker vlak na rust, maar na de 1-3 was het gebeurd.” Jari Vlierman bracht de thuisclub naderbij, nadat Jurriën Kamphuis en Max van Gerrevink de bezoekers op voorsprong hadden gezet. Na de thee gaven alweer Gerrevink en Thomas Leurink het denkbeeldige scorebord een dramatischer aanblik (1-4).

Stand 5F Oost (zondag): Terwolde 11-30, Hoonhorst 11-27 (37-14), Raalte 11-27 (32-9), TKA 13-26, Zwolle 12-21, Batavia ’90 11-17, Emst 12-15, Davo 10-15, Go-Ahead 11-14, Vilsteren 12-10, Wissel 13-8, Wesepe 13-7 en Vaassen 12-0.

Zondag speelt v.v. Vilsteren in Lelystad tegen Batavia ’90. De wedstrijd op sportcomplex de Doggersbank begint om 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.