Inschrijving LIV Halve Marathon van Nieuwleusen geopend

0274491_Marathon_Nieuwleusen.JPG

NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 20 april vindt de tweede editie plaats van de LIV Halve Marathon van Nieuwleusen. Dit hardloopevenement wordt georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG ’85 in samenwerking met Restaurant LIV.

Het start-/finishgebied is aan het Oosteinde aan de terraszijde van Restaurant LIV. Bij de eerste editie vorig jaar stonden 135 hardlopers aan de start. Dit jaar wordt het evenement uitgebreid met een 4 Mijl (6,4 kilometer) en wedstrijden voor de jeugd. Voor elke deelnemer ligt er een medaille klaar bij de finish.

Jeugd

Om 10.30 uur starten kinderen t/m 9 jaar voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Om 10.40 uur klinkt het startschot voor kinderen t/m 12 jaar. Zij lopen een ronde van 1 Mijl (1,6 kilometer). Bij beide afstanden zijn er ereprijzen voor de drie snelste jongens en meisjes.

Halve marathon

De deelnemers aan de halve marathon starten om 11.00 uur. Het prachtige, geheel verharde parcours bestaat uit één ronde van 21,1 kilometer en gaat onder andere door het Staphorster bos. Op drukke verkeerspunten zullen verkeersregelaars ingezet worden.

4 Mijl

Voor wie een halve marathon te ver is, kan meedoen met de 4 Mijl. Deze wedstrijd over 6,4 kilometer is voor hardlopers vanaf 13 jaar. De start is om 11.10 uur en de deelnemers zullen naar verwachting finishen voordat de deelnemers van de halve marathon terug zijn.

Publiek

Restaurant LIV zorgt voor de feestelijke omlijsting en biedt de deelnemers kleedruimte aan. Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Dat kan ook vanaf het terras nabij start/finish. Na afloop van de halve marathon is er allerlei entertainment en kan er ook geborreld en gedineerd worden Alle informatie over dit evenement is te vinden op www.ag85.nl, waar men zich kan inschrijven. De voorinschrijving, waar deelnemers ook een vrijwillige bijdrage kunnen doneren aan het goede doel, is geopend tot en met 19 april.

De LIV Halve Marathon steunt Team D211 (Alpe d’HuZes). Een groep van tien enthousiaste Nieuwleusenaren heeft het plan opgevat om op 6 juni 2024 lopend en fietsend de mythische Alpe D’Huez te beklimmen. De fietsers proberen om op één dag de alpenreus zes maal te beklimmen met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte kanker. Ook drie lange afstandslopers maken deel uit van het team. Een extra reden dus om mee te doen!

www.ag85.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.