Hulp bij eenzaamheid

0274668_Eenzaam.jpg

OMMEN – Iedereen kan zich periodes in zijn leven eenzaam voelen. Soms kan het doorbroken worden met hulp van familieleden, vrienden of buren. Of door gebruik te maken van activiteiten of andere hulp die hulpverlenersorganisaties bieden.

Eenzaamheid is menselijk en het kan iedereen treffen. De gemeente Ommen moedigt haar inwoners aan om zelf stappen te zetten tegen eenzaamheid, of het nu gaat om het herstellen van verloren contacten, het zoeken naar vrijwilligerswerk, of het vragen om hulp en ondersteuning.

Eenzaam.nl

Op de website Eenzaam.nl is een overzicht te vinden van sociale activiteiten die in de gemeente worden georganiseerd. Dit varieert van gezellige bijeenkomsten tot creatieve workshops en sportieve evenementen. Het is een kans om nieuwe mensen te ontmoeten en verbindingen te leggen.

De Welzijnscoach Ommen, vertegenwoordigd door Jolien Olsman, staat ook klaar om kosteloos individuele begeleiding te bieden aan degenen die worstelen met eenzaamheid. Door middel van persoonlijke gesprekken en praktische adviezen, helpt zij inwoners van Ommen om stap voor stap uit hun isolement te komen. Haar contactgegevens zijn te vinden op de website: vitaalommen.nl.

Voor directe ondersteuning zijn er telefonische hulplijnen beschikbaar, zoals De Luisterlijn (088-0767000) en WijZ Welzijn. Het inloopspreekuur van WijZ Welzijn vindt elke dinsdag plaats van 13.30 tot 15.00 uur aan de Chevalleraustraat 18 in Ommen. Mail voor meer informatie en/of vragen naar: mail naar ommen@wijz.nu

vitaalommen.nl

Foto: Pixabay.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.