Hospice en Logeerhuis Sam in Lemelerveld opent de deuren

0274103_0273722HospiceBestuur.jpg

LEMELERVELD – Hospice en Logeerhuis Sam in Lemelerveld opent op zaterdag 2 maart de deuren. Dat wordt die dag gevierd met een open huis. Tussen 10.00 en 15.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen. De koffie staat klaar en de medewerkers en vrijwilligers zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Het nieuwe hospice is te vinden aan de Blikman Kikkertweg 1 in Lemelerveld.

Het hospice beschikt over twee kamers op de begane grond voor mensen die op sterven liggen. Zij mogen rekenen op hulp van de thuiszorg. Boven zijn er vijf logeerkamers voor mensen die, al dan niet na een opname in het ziekenhuis, weer moeten aansterken en daarbij ondersteuning nodig hebben. Het tuinhuis wordt ingericht als vakantiewoning voor mensen met een zorgvraag en hun gezin/mantelzorger(s). Mensen uit heel Nederland zijn daar zo meteen welkom. De stichting mag inmiddels rekenen op de hulp van vele vrijwilligers. Van tuinmannen en bouwers tot mensen die gaan assisteren in het hospice/logeerhuis. Om 24 / 7 bezetting met vrijwilligers rond te krijgen doet de Stichting een oproep aan belangstellenden om zich als vrijwilliger te melden.

Zelf bedruipen

Nadat de familie Lenferink, Harry en Miny en zoon Rob, de eigenaar van de locatie, besloot om de woning te schenken, kon het initiatief een vliegende start maken. De werkzaamheden om de woning in te richten tot hospice/logeerhuis begonnen begin november. Er is nog wel een flink bedrag nodig om de inrichting en de exploitatie te financieren. Het initiatief moet zich namelijk de eerste twee jaar volledig zelf bedruipen. Pas vanaf het derde jaar kan de stichting een beroep doen op een subsidieregeling van het Ministerie van VWS. Er is inmiddels dan ook een geldinzamelingsactie gestart.

hospice-logeerhuissam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.