Financiële steun voor bewoners van slecht geïsoleerde woningen

0273804_energiekosten.jpg

DALFSEN – De energiekosten zijn de laatste tijd aanzienlijk gestegen. Veel woningen zijn slecht geïsoleerd, waardoor warmte onnodig verloren gaat. Als gevolg hiervan worden bewoners geconfronteerd met toenemende energiekosten. Om deze bewoners bij te staan heeft de gemeente Dalfsen een toelage ontvangen van het Rijk. Met deze actie wordt ook een extra stap gezet richting het landelijke doel aardgasvrij wonen in 2050.

Met het geld van het Rijk krijgen bewoners tegemoetkoming om slecht geïsoleerde koopwoningen te voorzien van betere isolatie. Wethouder André Schuurman: “Dit initiatief zorgt ervoor dat bewoners van slecht geïsoleerde woningen financiële hulp krijgen om hun energiekosten over een lange periode te verlagen. Dit is redelijk eenvoudig te regelen door noodzakelijke, maar soms kostbare, isolerende maatregelen te nemen. Verder zetten we met het isoleren van woningen weer een stap richting de landelijke doelstelling aardgasvrij wonen in 2050.”

Voorwaarden

Bewoners komen in aanmerking voor de subsidie wanneer de woning slecht geïsoleerd is en de WOZ-waarde van de woning lager is dan het gemiddelde van 392.000, euro gemeten in 2022. Het vaststellen van ‘slecht geïsoleerde woningen’ gebeurt door middel van een energielabel. Met energielabel D, E, F of G komt de woning in aanmerking. Wanneer de woning slecht geïsoleerd is, maar het geen energielabel heeft dan kan een energierapport opgemaakt worden. Hiervoor is kosteloos een gesprek met de energieadviseur in te plannen. Op www.dalfsen.nl/isolatiesubsidie is te controleren welk energielabel de woning heeft, wat de WOZ-waarde wat de woning is en hoe een gesprek met de energieadviseur in te plannen is.
De isolatiemaatregelen moeten voldoen aan de juiste voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie. Deze voorwaarden zorgen ervoor dat de isolatie voldoende is om warmteverlies te beperken. Bij uitvoering van één isolerende maatregel wordt 10% van de investeringskosten inclusief btw tot een maximum van 1.460 euro vergoed. Bij uitvoering van twee isolerende maatregelen wordt 25% van de kosten inclusief btw tot een maximum van 1.460 euro vergoed.

1 januari 2023

De subsidie is aan te vragen tot 2025 zolang de subsidie toereikend is, hier geldt op=op. Inwoners die na 1 januari 2023 isolerende maatregelen hebben uitgevoerd of heeft laten uitvoeren kunnen met terugwerkende kracht subsidie ontvangen als aan de isolatievoorwaarden is voldaan.
Inwoners kunnen ondersteuning krijgen voor het indienen van de aanvraag bij de infopunten in de Kulturhusen De Spil, Trefkoele en De Mozaïek. Daarnaast zijn bouwmarkten en aannemers op de hoogte van de RLAI regeling en de benodigdheden voor de subsidieaanvraag.
Meer informatie over de subsidie is te vinden op de website, hier is ook de subsidieaanvraag in te dienen.

www.dalfsen.nl/isolatiesubsidie

Foto: Pixabay.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.