FC Ommen wordt te laat wakker in Zwolle-Noord

0274113_FC_Ommen_-_Be_Quick_-_2.jpg
Bibbermomentje voor FC Ommen Be Quick '28 brengt 'het kanon' in stelling.

ZWOLLE – Terug naar de vorige eeuw. De jaargang 82-83. Be Quick ’28 wordt kampioen in klasse 3B. Het eerste stapje richting de top van het nationale amateurvoetbal. Reuzenpassen volgden. Het ging crescendo met ‘de oude dame’ uit Zwolle. In het seizoen 96-97 debuteerden ‘de blauwvingers’ in de hoofdklasse. In de top van het amateurvoetbal werd eenmaal de titel gepakt, een roemrucht hoogtepunt. In het seizoen 2009-2010 kwam het verval. De roodhemden degradeerden uit de hoofdklasse. De lift naar beneden stopte bij de tweede klasse. Be Quick ’28 draaide jarenlang mee op dit niveau. Eind vorig seizoen volgde een tragisch dieptepunt. In de nacompetitie verwees Den Ham de Zwollenaren naar de derde klasse. Deze ‘vergissing’ wil de ploeg van trainer Kelvin Bonhof zo snel mogelijk omgedaan maken. Van de kampioensaspiraties wordt geen geheim gemaakt en voorlopig ligt de ploeg uit Zwolle-Noord op koers.

In de ambitie van Be Quick ’28 ligt de uitdaging voor FC Ommen. De formatie van trainer Mike Kelly ging een week eerder ietwat schlemielig onderuit tegen het voor lijfsbehoud strijdende DVC Dedemsvaart. Tja, dat is voetbal. Niet altijd wint de betere ploeg. Meestal wel. Maar soms is de factor vorm, geluk, balletje op paal, via de lat over, of een arbitrale dwaling doorslaggevend. Kop op: de slag ging verloren, nog niet de oorlog. Geen reden tot wanhoop. De realiteit gebiedt wel te zeggen dat de ploeg uit het Vechtdal de aansluiting met de elite van 3D verloor en verwezen is naar de wachtkamer. Om uitzicht te houden op de bovenste plaatsen, en uit de ‘vlees noch vis-zone’ te geraken, was winst een must. Ook voor de thuisploeg, die overkookt van eerzucht en de leidersstaf ongetwijfeld in bezit wil houden. Cruciaal? Nog niet. Boeiend? Zonder meer!

Noppes. Nada. Nichts. Als het weerloze lam uit het boek der boeken liet de ploeg uit het Vechtdal zich aftroeven. Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van Stefan Kortman, die zich niet hoefde te vervelen. Het scorebord verklapte halverwege 2-0, door goals van Thomas Stam en Nick Bisselink. De elf uit Ommen konden he-le-maal niets afdwingen. Aspergevoetbal: bleek, slap en futloos. Een groepje supporters besloot vanaf de rust lekker in het clubhuis te blijven zitten. Troostbiertje erbij. Het wordt niet wat vandaag. De een voorspelde 4-0, de ander 6-0. Wie zich wel weer aan de lijn meldde keek z’n ogen uit. Hè…, heb ik mijn tabletten wel geslikt? Ben ik ernstig in de war? Naar nee, het was echt zo. Kelly was ontevreden, had gemopperd en dirigeerde het centrale verdedigingsduo Frank Merjenburgh en Robin Meijerink naar de frontlinie. Sturm und Drang! Oorlog in de zestien. Het staaltje onvervalst opportunisme leek zich uit te gaan betalen. FC Ommen kreeg weer kleur op het gelaat en deed weer mee. Kreeg kansen. De thuisclub kwam een paar keer met de schrik vrij, maar haalde zonder kleerscheuren het eind. Jammer, maar ja, de wedstrijd was voor de bezoekers al voor rust verpierewaaid.

Kelly stuurde de volgende elf de Zwolse kunstsprieten op: Stefan Kortman, Nick Runhart (69. Cas van Marum), Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Rens van de Wolfshaar (46. Noah van Dorsten), Jorn Hekman, Milan Pierik, Maarten Bel, Levi Mugabe (65. Floris Mensinga), Robbert-Jan Hamberg (65. Tim Ribberink) en Jesse de Lange.

Stand 3D Noord: Be Quick ’28 14-32, Rouveen 14-29 (36-18), Vitesse ’63 14-29 (33-26), FC Meppel 14-26, ASC ’62 14-23, SVM Marknesse 13-21, FC Ommen 14-21 (23-18), De Weide 14-21 (24-23), DESZ 14-18, Dedemsvaart 13-11 (18-33), Klazienaveen 13-11 (14-37), Elim 14-10 en DKB 13-1.

Zaterdag heeft FC Ommen geen competitieverplichting.

Verslag: Willem Lampe

 

0274113_FC_Ommen_-_Be_Quick_-_3.jpg
FC Ommen-doelman Stefan Kortman moest voor rust flink aan de bak in de kraker tegen het Zwolse Be Quick ’28.
0274113_FC_Ommen_-_Be_Quick_-_1.jpg
FC Ommen had voor rust helemaal niets te vertellen in de topper tegen Be Quick ’28.

Meer foto's

FC Ommen had voor rust helemaal niets te vertellen in de topper tegen Be Quick '28.
FC Ommen-doelman Stefan Kortman moest voor rust flink aan de bak in de kraker tegen het Zwolse Be Quick '28.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.