FC Ommen wil 45+ competitie opstarten in de regio

0273014_Ommen_45_voetbal.jpg

OMMEN – Al geruime tijd wordt zowel binnen FC Ommen als in de regio gesproken over een mogelijke opzet van een 45+ zaterdagcompetitie.

De reden is dat veel voetballers de wens hebben op hun eigen niveau, tegen min of meer gelijkwaardige tegenstanders te blijven voetballen. Vaak wil het hart nog steeds, is het inzicht naar eigen zeggen uitstekend, de balbehandeling in de loop der jaren alleen maar beter geworden, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de snelheid van lopen en handelen er bij het merendeel wel uit is. Wel leeft in de categorieën ‘oudere jongeren’ of ‘jongere ouderen’ nog altijd de behoefte om een balletje te trappen zonder al te veel ambities en pretenties. De nadruk ligt op gezelligheid en sportiviteit.

Animo

Vanuit het bestuur van FC Ommen is aan de leden Rob Meulenkamp en Harry Wassens gevraagd om onderzoek te doen hoe het daadwerkelijk zit met de animo, voordat daadwerkelijk actie wordt ondernomen. De lokale voetbalbonzen hebben daarbij het volgende in gedachten: wie is geïnteresseerd in 45+ voetbal en wie wil organisatorisch helpen de zaak op poten te zetten.

Minicompetitie

De initiatiefnemers willen een soort van introductietoernooi organiseren tegen de zomer. Dan is de kans op mooi weer het hoogst en FC Ommen staat alom bekend als de club van ‘mooi weervoetballers’. Verenigingen uit de omliggende regio, maar met name clubs uit de gemeente Ommen, worden actief benaderd. Dit toernooi staat in het teken van aftasten, peilen in hoeverre er behoefte is aan 45+ voetbal, kennismaken met elkaar en afspraken maken. Er wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Na dit toernooi is de gedachte om een soort minicompetitie op te starten in de maanden, dat de weersomstandigheden normaliter te doen zijn. Gedacht wordt aan de maanden september, oktober en mogelijk april, mei en juni. Laten we het er maar op houden dat een lange winterstop nodig is om aan de conditie te werken en de niet meer zo soepele spieren rust te gunnen.

De initiatiefnemers van het 45+ voetbal bij FC Ommen zijn van plan om actief te gaan werven, zowel spelers, als lieden die wat willen doen in de organisatie of in het randgebeuren. Geïnteresseerd? Geef je op bij Rob Meulenkamp: 06-48347104 of Harry Wassens: 06-82887305. Een email mag ook: secretaris@fcommen.nl

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.