Energie Klusteam Ommen helpt inwoners met kleine energiebesparende maatregelen

0274790_Energie_Klusteam_Ommen.jpg

OMMEN – De energiecoaches van Ommen krijgen versterking van het Energie Klusteam. Afhankelijk van het inkomen en de woonsituatie van inwoners, komt een klusser langs om energiebesparende maatregelen uit te voeren. Het doel is minder energieverbruik en een lagere energierekening.

Inwoners konden al rekenen op bespaaradvies van een energiecoach. Vorig jaar maakten zestig huishoudens daar gebruik van. Afhankelijk van het inkomen* en de woonsituatie van inwoners, krijgen Ommenaren nu ook materiaal en een klusteam aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van tochtstrippen, het plakken van radiatorfolie en het aanbrengen van buisisolatie. Wethouder Bart Jaspers Faijer: “We willen inwoners helpen die dit niet kunnen betalen of het sociale netwerk niet hebben om deze acties gericht op duurzaamheid uit te voeren.” Bewoner Rachid Biram: “Wij wonen hier ruim een jaar en weten nog niet veel over verduurzaming. De energiecoach vertelde dat door de folie minder warmte verloren gaat waardoor de kachel minder hard hoeft te stoken om de kamer te verwarmen.”

Lokale samenwerking

Het Energie Klusteam is een initiatief van gemeente Ommen in samenwerking met Stichting de Koppel, Vechtdal Wonen en Larcom. Door de hoge energieprijzen wordt het steeds belangrijker dat bewoners letten op hun energieverbruik en dat huizen worden verduurzaamd. Inwoners die zelf niet de middelen hebben om kleine energiebesparende maatregelen uit te voeren, kunnen zich aanmelden via energiecoach@startpunthardenberg.nl of bellen naar 0523-273388.

* Voor aanmeldingen geldt een inkomensgrens tot 130% van het bijstandsniveau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.