Dalfser Kunstlokaal nu officieel een stichting

0273125_Kunstlokaal.jpg

DALFSEN – Het Dalfser Kunstlokaal bestaat al langer, maar gaat vanaf half februari verder als stichting.

Dat wordt binnenkort gevierd met een bijeenkomst voor genodigden in de Trefkoele , maar daarnaast blijft het Kunstlokaal toegankelijk voor iedereen die zich creatief wil uiten in muziek, ambachten of beeldende kunst. Want dat is kort samengevat de missie van het Dalfser Kunstlokaal. Het initiatief omschrijft zichzelf als ‘een atelier voor kunstzinnige en creatieve culturele activiteit’. Het is een plek in de dorpskern van Dalfsen, aan de Julianastraat 22, waar schilders en beeldhouwers in-spé lessen kunnen volgen of zelfstandig kunnen werken, en waar elke eerste zaterdagmiddag van de maand jamsessies plaatsvinden. Ook zijn er lezingen, workshops, repetities van een toneelgroep en andere culturele activiteiten. De organisatie trad voor het eerst naar buiten met het Vechterweerd Event, een evenement waarbij mensen al wandelend in de omgeving van de Stuw Vechterweerd konden genieten van kunst en cultuur in de openbare ruimte. Ook voor 2024 staat het evenement weer op de agenda, in het weekend van 7 en 8 september.

Tekst: Hans Keesmaat
Foto: Pixabay.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.