ACO-atleten in de medailles bij de NK-masters

0273416_Aco.jpg
De 200 meter sprintselectie van ACO met Jolanda van Dam-Dijk Gert Berenst en Jessica Veurink.

 

APELDOORN – Zaterdag en zondag werden in het Apeldoornse Omnisport de nationale kampioenschappen voor masters (atleten boven 35 jaar) gehouden. Namens ACO van Elderen schreven vier sprinters en zes lopers voor de midden-lange afstand in. Trainer/coach Cor Bronk kon positief berichten. De podiumscore was een keer goud, een keer zilver en zes keer brons.

Jolanda van Dam greep zilver op haar 400 meter in 64.63 seconden. De 200 meter legde ze af in 28.02 seconden en dat was goed voor brons.
Jessica Veurink finishte in de finale van op de kortste sprintafstand, de 60 meter, 8.94 seconden. De 200 meter werkte het sprintkanon af in 29.07 en hoewel nipt buiten een podiumplaats, betekende het wel twee keer een verbetering van haar persoonlijke record.
Gert Berenst, sinds kort aangesloten bij de sprintselectie, zette met 28.52 seconden een persoonlijk record neer op de 200 meter. Op de 400 meter finishte hij in 61.88 seconden en dat was goed voor de derde plaats op het ereschavot.

De niet optimaal fitte Yvonne Meijer deed goede zaken op de 3000 meter en liet de chronometer stoppen bij 11.19.34 minuten. Het leverde de atlete uit Witharen de gouden plak op.
Op de 800 meter liepen Marije Veldman en Manfred Boer beiden naar het brons. Marije in een persoonlijk record van 2.33.10 minuten en Manfred in 2.13.23 minuten.
Ook Dennis Brandenburg pakte twee keer brons. Op de 1500 meter in 4.38.39 minuten en op de 3000 meter in 9.50.93 minuten. Twee toptijden waarmee hij even zo vaak zijn persoonlijke toptijd tot dan naar de vergetelheid liep.

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.