Ommen strikt ‘godenzoon’ Sivert Høyem

0274540_Sivert_Hoyem.jpg

(Advertorial)

OMMEN – Bostheater Ommen heeft een pareltje aan het toch al aansprekende programma toegevoegd. Niemand minder dan Sivert Høyem komt zondag 16 juni met zijn band optreden in het amfitheater achter recreatieoord Ommerland.

De uit Noorwegen afkomstige Høyem werd bekend als ‘gezicht’ en zanger van de succesvolle band Madrugada, een van de grootste en meest geprezen bands in Noorwegen, waarmee hij afgelopen jaar nog op Dauwpop stond. Met zijn gloednieuwe album ‘On an Island’ raakt Sivert Høyem recht in het hart. Niemand die zo pakkend en intens kan zingen over de moeilijke momenten in het leven dan de frontman van Madrugada, dat zoiets betekent als ‘morgenstond’. Nee, de polonaise zal zeker niet worden ingezet, daar schuilt ‘m absoluut niet de kracht van de charismatische Noor. Maar met zijn prachtige, welhaast hypnotiserende stem en begeleid door een geweldige band, weet hij op een magistrale wijze de schoonheid van somberheid tot leven te vertolken. De donkere, duistere en melodramatische songs gaan zonder twijfel tot de verbeelding spreken in de ambiance van het Bostheater.

Tijdloos en rauw

Hoewel de titel anders doet vermoeden, werd ‘On An Island’ opgenomen in een oude kerk in Nyksund, een verlaten vissersdorp in het noorden van Noorwegen. Daar vond Høyem de inspiratie om een verzameling pure, eerlijke songs te schrijven, ver weg van de alledaagse drukte. Het resultaat is een tijdloos en rauw album dat je meeneemt naar de koude, inktzwarte nachten op de Lofoten. Høyem nam het album in 14 dagen op, met de steun van co-producer Christer Knutsen en drummer Børge Fjordheim, die ook zijn vaste liveband vormen. Het trio gebruikte daarbij geen elektronische foefjes: alles wat je hoort op het album is echt. Het zijn stuk voor stuk nummers die niet zullen misstaan in de magische setting pal onder de top van ‘de heilige muziekberg’. Maak je klaar voor een concert dat je vanaf de eerste noot naar de keel grijpt en tot de laatste noot vasthoudt. Zie www.bostheaterommen.nl voor meer info aangaande het programma en zaken als vervoer, parkeren en overnachting.

De kaartverkoop start op vrijdag 1 maart 10.00 uur via

www.bostheaterommen.nl/events/sivert-hoyem

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.