Gratis controle WOZ-waarde

0274170_resize0248626WOZ-696x321.jpg

(Advertorial)

REGIO – Begin 2024 worden de gemeentelijke aanslagen verstuurd met daarop vermeld de WOZ-waarde van uw woning. Deze WOZ-waarde bepaalt de hoogte van belastingen die worden geheven door zowel gemeente, waterschap als de belastingdienst. Hoe lager de WOZ-waarde hoe minder belasting u betaalt.

Het afgelopen jaar waren de WOZ-waarden ten opzichte van het jaar daarvoor gemiddeld met meer dan 20 procent gestegen. Volgens de gemeenten werd deze stijging veroorzaakt door de stijgende prijzen op de woningmarkt in het jaar 2021. Veel WOZ-waarden zijn vorig jaar na bezwaar verlaagd, omdat de gemeente de stijgingen niet kon onderbouwen. De nieuwe WOZ-waarden van 2024 zijn veelal de geïndexeerde WOZ-waarden van vorig jaar. De prijzen op de woningmarkt zijn in 2024 niet of nauwelijks gestegen, waardoor de WOZ-waarde vrijwel gelijk is aan vorig jaar. Omdat in de huidige WOZ-waarde nog steeds de door de gemeente toegepaste stijging van vorig jaar is verwerkt, loont het om in 2024 uw WOZ-waarde kosteloos te laten onderzoeken. Soms is het ook nog mogelijk om in 2024 de WOZ-waarde van vorig jaar te verlagen.

Hoog slagingspercentage

Makelaarskantoor Posthuis en MR4U hebben een werkwijze ontwikkeld die uiterst effectief is gebleken bij het verlagen van de WOZ-waarden. Oscar de Groot en Léon Verhage van Makelaarskantoor Posthuis zijn goed op de hoogte zijn van de prijzen op de woningmarkt. Doordat deze kennis wordt gecombineerd met de expertise van de WOZ-jurist Robert Schalke, ligt het slagingspercentage van alle ingediende bezwaarschriften gemiddeld rond de 85 %. De heren zijn trots op dit resultaat, omdat het landelijke slagingspercentage lager ligt dan 45 procent.
Een verklaring voor het hoge slagingspercentage is de ervaring en het plezier dat de heren in het werk hebben. Alle waardebepalende factoren van een woning worden gecontroleerd. Wanneer zaken zoals keuken en badkamer ouder zijn dan 15 jaar, er sprake is van achterstallig onderhoud, een woning die minder gunstig ligt ten opzichte van de nabijgelegen woningen of de WOZ-waarde te veel afwijkt van de prijs die u voor de woning heeft betaald, wordt dat meegenomen in het bezwaarschrift. Bovendien wordt uw waarde gecontroleerd op het gelijkheidsbeginsel en gecontroleerd of bedrijfsmatige cultuurgrond/agrarische grond wel is vrijgesteld van de waarde.

Wanneer uw WOZ-waarde wordt verlaagd, wordt door de gemeente een vergoeding uitgekeerd voor de kosten van de juridische bijstand. Het belastingvoordeel is geheel voor u. Deze dienst is daarom gratis voor iedere woningeigenaar en kostendekkend voor MR4U en Posthuis Makelaardij. Hoe dat precies werkt, kunt u teruglezen op de site www.mr4u.nl. Mocht u vragen hebben dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met mr. R. Schalke op tel. 038-4605875 of tel. 06-47852863. Mailen mag ook naar info@mr4u.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.