Zwembad Carrousel bestaat 25 jaar en viert dit met diverse activiteiten

0272456_Zwembad_de_Carrousel_1.jpg

OMMEN – Het overdekte zwembad Carrousel, onderdeel van het multifunctioneel centrum, viert dit jaar haar 25-jarig bestaan.

De accommodatie begon in 1973 met enkel een sporthal met de naam De Blokken, genoemd naar de omgeving waar het een plek kreeg. Door de uitbreiding met het nieuwe multifunctioneel centrum in 1990 werd de naam De Blokken gewijzigd in Carrousel. In 1999 was het zover dat een overdekt zwembad toegevoegd kon worden aan het complex. Het overdekte zwembad Den Oord aan de Jan Houtmanstraat die in hetzelfde jaar werd gesloten en afgebroken, werd hiermee vervangen.

Theater

Tegenwoordig biedt de Carrousel onderdak aan tal van organisaties, variërend van jeugd tot kerk en van kledingbank tot bibliotheek. De Carrousel is eigenlijk gebouwd voor het sociaal-cultureel werk en de bibliotheek met daarnaast een grote zaal bedoeld voor uitvoeringen door muziek- en toneelverenigingen. Echter vijf jaar na de officiële opening van de Carrousel vertrok het culturele werk en vestigde zich elders. Vanaf dat moment werd het idee geopperd de grote zaal te bestemmen tot theater. Dat kreeg dankzij het werk van een klein groepje pioniers, dat begon met de stichting Theaterie dat later werd omgezet in de stichting Theater Carrousel, ook zijn beslag. Resultaat was dat in loop van de jaren een gezellig theater in de Carrousel ontstond met 263 zitplaatsen.

Spaaractie

In verband met het 25-jarig jubileum van het overdekte zwembad Carrousel staan diverse activiteiten op het programma voor jong en oud. Op 5 februari gaat een spaaractie van start voor een tien-badenkaart. Voor de spaaractie werkt het zwembad samen met de lokale Albert Heijn en Jumbo. Bij deze supermarkten kunnen er stempels gespaard worden. Bij een volle stempelkaart kan er met korting een tien badenkaart aangevraagd worden, die het hele jaar geldig is. De spaaractie loopt van 5 februari tot 31 maart 2024.
Naast de spaaractie vinden er vrijwel maandelijks jubileumactiviteiten plaats in de Carrousel. Van een clinic van duikcentrum Vechtdal tot een techniekdag en van een ontbijt tot een wellnessavond. Er is gekozen voor een zo breed mogelijk programma om uiteenlopende doelgroepen het jubileum van het zwembad mee te laten vieren. Het volledige programma is te zien op de website.

Terugblik

Als onderdeel van het jubileumprogramma staat in het najaar een kleine tentoonstelling ’25 jaar zwembad’ op de agenda. Hierin wordt aan de hand van archiefmateriaal teruggeblikt op een kwart eeuw historie. Voor de tentoonstelling roept de Carrousel ook inwoners op om foto’s of knipsels te delen.

www.carrousel-ommen.nl

 

Tekst: Harry Woertink
Foto: Carrousel Ommen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.