Voor FC Ommen begint 2024 loodzwaar

0271708_FC_Ommen_-_WVF_-_1.jpg
WVF valt aan. Spitsuur voor het doel van FC Ommen-keeper Stefan Kortman.

OMMEN – FC Ommen staat twee loodzware klussen te wachten. Zaterdag reist de ploeg van trainer Mike Kelly af naar Zwolle, waar op sportcomplex Centuurbaan Be Quick ’28 de te kloppen ploeg is. ‘De blauwvingers’ zijn de voornaamste belager van koploper FC Meppel en zullen in het spoor willen blijven van de Meppelers. De wedstrijd begint om half drie. De bezoekers uit Ommen wacht na de klus tegen Be Quick ’28 nog een stevige horde, want een week later komt FC Meppel naar Westbroek.

De ploeg uit het Vechtdal speelde in de aanloop naar deze pikante duels twee oefenwedstrijden. Op het kunstgras van sportpark de Balk in Balkbrug werd onder Siberische omstandigheden, op een doordeweekse avond, met 4-0 gewonnen van Avereest, dat uitkomt in klasse 4C Oost. Zaterdag werd op het eigen sportpark Westbroek geoefend tegen WVF. Westenholte-Voorst-Frankhuis doet het in klasse 2H Oost aan het handje van trainer Jacob Grooten prima en draait mee in de top. Een mooie graadmeter voor de thuisploeg. Een tegenstander waar je je zogezegd ‘aan op kunt trekken’. Wederom werd gespeeld op kunstsprieten. De formatie van Kelly deed weinig onder voor de bezoekers uit Zwollekerspel en nam voor de onderbreking brutaal de leiding via een juweel van een afstandsraket, afkomstig van het witte voetbalmuiltje van Milan Pierik. De 18 lentes tellende schakelspeler solliciteerde nadrukkelijk naar een basisplaats en parkeerde na de thee de thuisclub naast de gasten, nadat die in korte tijd op kousenvoeten naar 1-2 waren geslopen.

Als kort voor tijd de thuisclub opnieuw met een achterstand worden geconfronteerd, geloven enkele toeschouwers het wel. Het is kil, koud en grijs. Naargeestig. Vanonder de muts en klappertandend worden de laatste minuten aanschouwd. 2-3. Het warme clubhuis lonkt. Net als de koffie. De wedstrijd was gelopen, toch? De elf van Kelly hadden aardig meegedaan, maar was het de lepigheid van de Zwollenezen, die FC Ommen de das omdeed. Ja toch? Nee, nee, niets van dit alles. FC Ommen toonde veerkracht. Oké, de koukleumen zaten op tijd aan de koffie, maar liepen de laatste goal mis. Maarten Bel tekent in het absolute staartpuntje van het duel voor de 3-3 einstand. Dan ga je toch met net iets meer vertrouwen de komende topduels in. Hoe je het ook bekijkt, van links, van rechts, van onder naar boven of andersom, er zal in die cruciale duels geoogst, of op z’n minst gesprokkeld moeten worden om uit de gevarenzone van 3D Noord te blijven. Zie www.fcommen.nl

 

Verslag: Willem Lampe

0271708_FC_Ommen_-_WVF_-_2.jpg
Frank Merjenburgh en Nick Runhart zijn namens FC Ommen op zoek naar de bal. Het speeltuig is per luchtpost in aantocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.