Vogelhouders De Tuinfluiter pakken prijzen op het NK

0272197_NK_-_Hdb_3.jpg
De Evenementenhal in Hardenberg was dit jaar een prima gastheer voor de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. De belangstelling was overweldigend.

OMMEN – Zeven leden van vogelvereniging De Tuinfluiter uit Ommen waren afgelopen week uitermate succesvol op de Nederlandse Kampioenschappen van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

Het seizoen wordt voor vogelliefhebbers jaarlijks afgesloten met de nationale kampioenschappen. Dit jaar voor het eerst in de Evenementenhal in Hardenberg. Voor de deelnemers van de vogelvereniging De Tuinfluiter voelde het festijn deze keer als een thuiswedstrijd. In totaal werden 5244 vogels van 621 vogelhouders ter keuring aangeboden. Allen kregen een beoordeling, gebaseerd op zaken als kleur, tekening, formaat en conditie.

Ultieme bevestiging

Zeven liefhebbers van de club uit Ommen hadden genoeg zelfvertrouwen om hun mooiste gevleugelde pareltjes over te dragen aan de keurmeesters van de NBvV en waren met hoge verwachting afgereisd naar Hardenberg. De ingezonden vogels uit Ommen scoorden uitzonderlijk hoog. Met name in de categorie kleurkanaries. Henk Haverkort haalde drie keer goud en twee keer zilver, Remco Ekkelkamp scoorde twee keer goud, Hendrie Schepers en Teunis Jonker gingen beide met drie keer goud naar huis en Lambert Zandman mocht drie keer goud, twee keer zilver en één keer brons in de tas stoppen. Met deze resultaten deden de liefhebbers uit Ommen een flinke duit in het zakje van het district Overijssel, die als thuisspelende provincie met de Districtsprijs aan de haal ging.
Voor de leden van de Ommer vereniging zijn de successen een ultieme bevestiging in hun zoektocht naar de optimale dagelijkse verzorging van hun hobbydieren. Vanaf deze week ligt de focus van de liefhebbers van tropische vogels, parkieten, kanaries en Europese cultuurvogels op de voorbereiding van het aanstaande kweekseizoen.

Tekst: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.